More ideas from
Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Bakad rotselleri med spenat och gorgonzola

Bakad rotselleri med spenat och gorgonzola

Contemporary style meets traditional Art Deco, in this sophisticated, inviting…

Arte blanco y negro + Plantas para un espacio común Contemporary style meets traditional Art Deco, in this sophisticated, inviting Scandinavian-influenced family home.

Julmustkola – enkelt recept

Julmustkola – enkelt recept

Mintkola är en riktig favorit. Här är en variant med knaster av äkta polkagris. Godast blir det med traditionella gammaldags polkagrisar. Honung gör att kolan inte sockrar sig lika lätt.

Mintkola är en riktig favorit. Här är en variant med knaster av äkta polkagris. Godast blir det med traditionella gammaldags polkagrisar. Honung gör att kolan inte sockrar sig lika lätt.

Häftig paj med pepprkaksbotten fylld med saffranskola!

Häftig paj med pepprkaksbotten fylld med saffranskola!

[ Saffranstryffel ] 1 kuvert saffran / 1/2 msk rom / 1 dl vispgrädde / 250 g vit choklad, hackad i småbitar / kokos att rulla i | Lös upp saffranet i romen, låt stå och dra en stund. Koka upp grädden i en kastrull, häll genast över hackade chokladen. Häll i saffransblandningen, rör till en jämn smet där all choklad smält ordentligt. Häll i en form el tallrik med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet tills den stelnat. Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylskåp.

[ Saffranstryffel ] 1 kuvert saffran / 1/2 msk rom / 1 dl vispgrädde / 250 g vit choklad, hackad i småbitar / kokos att rulla i | Lös upp saffranet i romen, låt stå och dra en stund. Koka upp grädden i en kastrull, häll genast över hackade chokladen. Häll i saffransblandningen, rör till en jämn smet där all choklad smält ordentligt. Häll i en form el tallrik med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet tills den stelnat. Rulla till små bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylskåp.