Turbo Yeast & Yeast

Turbojäst är en mix av jäst och näringsämnen som jäser snabbt och rent till hög alkoholhalt. Mindre socker ger snabb jäsning, mer socker ger långsammare jäsning och högre alkoholstyrka. Jäst påverkar smaken under jäsningen därför finns olika sorter för olika ändamål. En del är lämpligare för fruktigare vin andra mer lämpade för högre alkoholstyrka.
59 Pins40 Followers
Dansk turbojäst som troligen har världens högsta pris-kvalitet poäng. Nästan lika bra som Prestige Turbojäst till ett lågt pris.

Dansk turbojäst som troligen har världens högsta pris-kvalitet poäng. Nästan lika bra som Prestige Turbojäst till ett lågt pris.

Prestige Batch 14% är en extremt renjäsande alkoholjäst som kan användas även i stora jäsningar på 200 liter eller mer. Utmärkt om man jäser i fat.

Prestige Batch 14% är en extremt renjäsande alkoholjäst som kan användas även i stora jäsningar på 200 liter eller mer. Utmärkt om man jäser i fat.

Vår näst mest sålda turbojäst efter Turbo Pure 48, ger 18% alkohol. Ej temperaturtolerant så max 25 kg per jäsning.

Vår näst mest sålda turbojäst efter Turbo Pure 48, ger 18% alkohol. Ej temperaturtolerant så max 25 kg per jäsning.

VinNature Turbo Jäst . Extremt ren jäsning.   Med denna jäst kan man ibland jäsa upp till 18% i större jäsningar än 25 liter genom att sätta till 1/3 av sockret i starten och 2/3 efter 1 vecka. Detta är annars omöjligt med 18% jäst då dom jäser så våldsamt att vätskan blir över 30°C och jästen dör innan det jäst klart.

VinNature Turbo Jäst . Extremt ren jäsning. Med denna jäst kan man ibland jäsa upp till 18% i större jäsningar än 25 liter genom att sätta till 1/3 av sockret i starten och 2/3 efter 1 vecka. Detta är annars omöjligt med 18% jäst då dom jäser så våldsamt att vätskan blir över 30°C och jästen dör innan det jäst klart.

Pot Distillers Turbojäst 18% är en jäst vi säljer i EU för jäsning av fruktsnaps och Grappa och fruktvin.   Endast engelsk bruksanvisning, mer info på www.turbo-yeast.com

Pot Distillers Turbojäst 18% är en jäst vi säljer i EU för jäsning av fruktsnaps och Grappa och fruktvin. Endast engelsk bruksanvisning, mer info på www.turbo-yeast.com

Jäser upp till 23% alkohol i 25 liter (större satser överhettar och jäsningen stannar).   Andra jästblandningar använder ofta aktivt kol för att klara jäsa så här starkt. Vi har valt en annan typ av absorbent istället som inte smutsar ner jäskärlet. Klarningsmedel måste användas efter jäsningen.

Jäser upp till 23% alkohol i 25 liter (större satser överhettar och jäsningen stannar). Andra jästblandningar använder ofta aktivt kol för att klara jäsa så här starkt. Vi har valt en annan typ av absorbent istället som inte smutsar ner jäskärlet. Klarningsmedel måste användas efter jäsningen.

Speciell renjäsande jäst. Den enda jäst som jäser renare än vår egen Turbo pure. Men detta har ett pris, det är många ingredienser så påsarna blir både tunga och dyra. Innehåller inte aktivt kol.

Speciell renjäsande jäst. Den enda jäst som jäser renare än vår egen Turbo pure. Men detta har ett pris, det är många ingredienser så påsarna blir både tunga och dyra. Innehåller inte aktivt kol.

Black Label 14-17% alkoholjäst. För jäsningar från 25 liter upp till 1000 liter. Jäser klart på 3-5 dagar. Temperaturtolerant, robust jäst.

Black Label 14-17% alkoholjäst. För jäsningar från 25 liter upp till 1000 liter. Jäser klart på 3-5 dagar. Temperaturtolerant, robust jäst.

Denna jäst jäser renast av alla vi säljer om man följer bruksanvisningen. Temperaturtolerant. Kan jäsa på 2 sätt: snabbt - starta i 35-40C varm vätska. Extremt rent - starta i 25-30C vätska och låt jäsa minst en vecka extra.

Denna jäst jäser renast av alla vi säljer om man följer bruksanvisningen. Temperaturtolerant. Kan jäsa på 2 sätt: snabbt - starta i 35-40C varm vätska. Extremt rent - starta i 25-30C vätska och låt jäsa minst en vecka extra.

Specialjäst för att jäsa melass. Melass består av en stor mängd "solids", ojäsbara sockerarter som skapar ett enormt osmotiskt tryck i jäsningen. Melass är därför det svåraste ämnet att jäsa ut över huvud taget och ofta når man bara 7% alkohol. Denna jästen når betydligt högre, 12%. Black label Turbo kan nå 13% med melass.

Specialjäst för att jäsa melass. Melass består av en stor mängd "solids", ojäsbara sockerarter som skapar ett enormt osmotiskt tryck i jäsningen. Melass är därför det svåraste ämnet att jäsa ut över huvud taget och ofta når man bara 7% alkohol. Denna jästen når betydligt högre, 12%. Black label Turbo kan nå 13% med melass.

Det räcker till 8 liter jäsning på drygt 18 %. Man använder 2,5 kg socker. Start S.G drygt 1.120 (+120 med Oechsleskala) och färdigjäst vid S.G. 982 (-18 med Oechsleskala), då är det minst 18% alkohol i jäsningen. Jästid ca 1 vecka. Utmärkt till fruktsnaps och fruktvin och räcker då till 25 liter. Snapsen skall jäsa långsamt under 3-4 veckor, så att inte smaken försvinner ut med kolsyran. Detta, samt det stora näringsinnehållet i frukten är orsaken till att man använder så låg jästdosering.

Det räcker till 8 liter jäsning på drygt 18 %. Man använder 2,5 kg socker. Start S.G drygt 1.120 (+120 med Oechsleskala) och färdigjäst vid S.G. 982 (-18 med Oechsleskala), då är det minst 18% alkohol i jäsningen. Jästid ca 1 vecka. Utmärkt till fruktsnaps och fruktvin och räcker då till 25 liter. Snapsen skall jäsa långsamt under 3-4 veckor, så att inte smaken försvinner ut med kolsyran. Detta, samt det stora näringsinnehållet i frukten är orsaken till att man använder så låg jästdosering.

En snabb vinjäst som effektivt drar ut frukssmaken vid vintillverkning. Tål 18% alkohol. Till fruktmassajäsning (fruktmäsk) av färsk eller djupfryst frukt.

En snabb vinjäst som effektivt drar ut frukssmaken vid vintillverkning. Tål 18% alkohol. Till fruktmassajäsning (fruktmäsk) av färsk eller djupfryst frukt.

Prestige Professional Vodkajäst innehåller en jäststam lämplig för vodkadestilleri, tillsammans med de nödvändiga näringsämnen och mineraler som behövs för snabb ren fullständig jäsning, utan att överbelasta din jäsning med onödiga näringsämnen  I Sverige använd till snabbjäsning av vin, främst äppelvin.

Prestige Professional Vodkajäst innehåller en jäststam lämplig för vodkadestilleri, tillsammans med de nödvändiga näringsämnen och mineraler som behövs för snabb ren fullständig jäsning, utan att överbelasta din jäsning med onödiga näringsämnen I Sverige använd till snabbjäsning av vin, främst äppelvin.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Aktiv torrjäst med amyloglukosidase för mycket effektiv jäsning. Den effektiva fermenteringen bryter ner alla icke jäsbara sockerarter till jäsbart socker i majs och spannmål.

Pinterest
Search