Ann-Sofie Ehn Gustafsson
Ann-Sofie Ehn Gustafsson
Ann-Sofie Ehn Gustafsson

Ann-Sofie Ehn Gustafsson

Fler idéer från Ann-Sofie

Laxgratäng med medelhavstäcke

lsleofskye:Yosemite National Park http://ift.tt/2h4fD7v

Rotfruktsgratäng

Festfin gratäng som fungerar utmärkt som bjudrätt. Saftig, smakrik och krämig. Smaken på färskosten mellan filéskivorna kan du variera efter eget tycke och smak.

Explore Högagärde's photos on Flickr. Högagärde has uploaded 147 photos to Flickr.

Varm, kall eller ljummen – den här krämiga pannkaksrullen med räkor, ost och kräftstjärtar är god hur du än serverar den!

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

En förträfflig bjudrätt som man kan förbereda dagen före och ställa in i ugnen och gratinera när det är matdags. Ha då inte över det i en form utan ha allt i skålen och blanda ihop. Ha sen över det i en form när du ska grädda/gratinera.

En krämig och mättande rotfruktsgratäng som passar bra till det mesta – därför gör den sig extra bra på buffé- eller julbordet. Potatis, morötter, purjolök och palsternacka får smak av timjan och citron. Den rivna osten blir sedan kronan på verket!