More ideas from Alice
courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

Courgetti met krokante kikkerwten, feta en rucola - Focus on Foodies

Ska du ha gäster ikväll och fortfarande inte har klutat ut någon god förrätt? Här kommer en fantastisk god och inte alls tidskrävande kreation som även funkar till ostbrickan eller som aptitretare. Gratinerade fikon med blåmögelost, rostade mandlar och rosmarin. Färska fikon är favorit. Verkligen. Så härligt söta med en lätt syra. När jag bodde i Frankrike förra året köpte vi fikon på en marknad och åt som äpplen, det är lyx. Servera de här fikonen med på en liten salladsbädd så har du en…

Ska du ha gäster ikväll och fortfarande inte har klutat ut någon god förrätt? Här kommer en fantastisk god och inte alls tidskrävande kreation som även funkar till ostbrickan eller som aptitretare. Gratinerade fikon med blåmögelost, rostade mandlar och rosmarin. Färska fikon är favorit. Verkligen. Så härligt söta med en lätt syra. När jag bodde i Frankrike förra året köpte vi fikon på en marknad och åt som äpplen, det är lyx. Servera de här fikonen med på en liten salladsbädd så har du en…

Skölj 1 dl av dem och låt dem sedan ligga i en skål med ljummet vatten. Låt ligga i blöt i minst 8 timmar. Häll bort vattnet och låt dem ligga kvar i samma skål tills du kan se att de öppnar sig och börjar gro, vilket kan ta ett par dagar. Skölj dem varje dag i ljummet vatten så att de håller sig lite fuktiga. När pyttesmå groddar börjat kika fram så tar du en bricka, ett djupt fat, en form eller liknande och fyller upp med ett par cm jord. Strö groddarna tätt på t

Skölj 1 dl av dem och låt dem sedan ligga i en skål med ljummet vatten. Låt ligga i blöt i minst 8 timmar. Häll bort vattnet och låt dem ligga kvar i samma skål tills du kan se att de öppnar sig och börjar gro, vilket kan ta ett par dagar. Skölj dem varje dag i ljummet vatten så att de håller sig lite fuktiga. När pyttesmå groddar börjat kika fram så tar du en bricka, ett djupt fat, en form eller liknande och fyller upp med ett par cm jord. Strö groddarna tätt på t

Härligt seg fransk nougat med ett krispigt och färgglatt inslag av pistaschnötter.

Härligt seg fransk nougat med ett krispigt och färgglatt inslag av pistaschnötter.

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet Panko.

Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet Panko.

Vitlöksrostad potatis, citronmarinerade vita bönor, tomatpesto, kaprissås, granatäpple, rostade hasselnötte, pumpakärnor, sesamfrön, tomat, basilika, hackad soltorkad tomat och bladspenat

Vitlöksrostad potatis, citronmarinerade vita bönor, tomatpesto, kaprissås, granatäpple, rostade hasselnötte, pumpakärnor, sesamfrön, tomat, basilika, hackad soltorkad tomat och bladspenat