Mjuka vallmobröd - Recept - Tasteline.com
Brödet blir varken blött eller segt om det förvaras färdigbrett i en plastpåse. Brödet kan frysas ogräddat. Låt det sedan jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur innan det gräddas. Receptet ger 12 bröd och kommer från boken ”Bröd från Brunkebergs bageri”.
Frasigaste franskafrallan.
Hej Hej! Gillar du doften av nybakat bröd? Du är inte ensam om det. Det blev ett gäng luftiga, lätta, frasiga frallor med vallmofrön på toppen. Franskbröd, 30 st: 50 gram torrjäst/färsk jäst 700 gram vatten 25 gram strösocker 25 gram smör 25 gram salt 2 ägg 1300 gram ramlösa kvarn tipo 00 mjöl Topping: Vatten + pensel Vallmofrön i en djup skål Gör så här: Blanda ner alla ingredienser i bakbunke utan saltet. Knåda degen för hand eller i maskin i 5-10 min, tillsätt saltet och fortsätt knåda…
4-minutersbröd i stekpanna - Lindas Bakskola & Matskola
De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.
Vi bloggar på alltommat.se
Gemensamt för stormkök är att de ska vara lätta att bära med sig på en utflykt, kort eller lång, och att lågan, som ofta skyddas med vindskydd, klarar kraftiga vindar så att man kan laga mat i alla väder. Stormkök i olika storlek och prisklass Det finns stormkök i en mängd olika storlekar – för […]
Frallor med rågsikt
Hej vänner ♥ Här kommer ett nytt brödrecept 😀 I mitt skafferi fanns det en påse rågsikt så det använde jag till de här frallorna. Och vetemjöl för det tycker jag blir gott att blanda ut rågsikten med. Ganska ljusa frallor men ändå en smak av råg. Supergoda! Testa gärna mitt recept, det kommer här: […]
Stora, fluffiga frallor!
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet! Ni vet mjölet med extra jäskraft!! Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor! Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och ”tunga” men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, […]
Pers kardemummakaka
Recept på pers kardemummakaka
Frukosttekakor - Lindas Bakskola & Matskola
Underbara frukosttekakor (ja, självklart kan man äta dem även till mellis eller när man vill). De är enkla och roliga att baka. Om man byter ut vattnet mot
Källarfrallor - Lindas Bakskola & Matskola
Källarfranskor! Fluffiga, supersaftiga, härligt mjuka Källarfrallor! De här bröden är så härliga och goda. Det är underbart att sätta tänderna i dessa mjuka
Drömgoda tekakor - Lindas Bakskola & Matskola
Drömgoda, saftiga, fluffiga tekakor! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd.
Skärgårdskakor - Lindas Bakskola & Matskola
Otroligt saftiga, fluffiga bröd som är stora favoriter hemma hos mig! Både jag och mina fem barn älskar dessa goda bröd! De går bra att frysa in.
Fluffiga frallor på 15 minuter
Kalljästa tekakor - Victorias provkök
Kalljästa tekakor, helt fantastiskt god och enkla tekakor om får jäsa i kylen över natten. Smidigt att baka ut på morgonen och få en nybakad frukost.
Frasigaste franskafrallan.
Hej Hej! Gillar du doften av nybakat bröd? Du är inte ensam om det. Det blev ett gäng luftiga, lätta, frasiga frallor med vallmofrön på toppen. Franskbröd, 30 st: 50 gram torrjäst/färsk jäst 700 gram vatten 25 gram strösocker 25 gram smör 25 gram salt 2 ägg 1300 gram ramlösa kvarn tipo 00 mjöl Topping: Vatten + pensel Vallmofrön i en djup skål Gör så här: Blanda ner alla ingredienser i bakbunke utan saltet. Knåda degen för hand eller i maskin i 5-10 min, tillsätt saltet och fortsätt knåda…
Supergott Vardagsbröd
Det finns en sak jag verkligen måste jobba på när jag bakar matbröd, och det är att låta bli att ta flera gånger av det. Men det är svårt för det är ju så gott och slår köpebröd med hästlängder. De…