När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

Herrgårdskyckling recept (Swedish)/ 4 chicken fillets 100 g smoked ham 4 dl cream fraiche 1 dl chopped parsley 2 tsp French mustard About 150 g of grated cheese Translate from Swedish

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

Herrgårdskyckling recept (Swedish)/ 4 chicken fillets 100 g smoked ham 4 dl cream fraiche 1 dl chopped parsley 2 tsp French mustard About 150 g of grated cheese Translate from Swedish

Snabblagad middag som sköter sig själv i ugnen. Passar bra till både vardag och fest. Går även utmärkt att frysa i matlådor.

Snabblagad middag som sköter sig själv i ugnen. Passar bra till både vardag och fest. Går även utmärkt att frysa i matlådor.

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.

Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.

Västerbottensnurror är ett utmärkt tilltugg som både är enkelt att göra och går supersnabbt att tillaga. Snurrorna blir krämiga av Västerbottensosten och krispiga av smördegen. En vinnande kombination!

Västerbottensnurror är ett utmärkt tilltugg som både är enkelt att göra och går supersnabbt att tillaga. Snurrorna blir krämiga av Västerbottensosten och krispiga av smördegen. En vinnande kombination!

Enkel ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor. Tips:  Tycker man inte om örtkryddorna i receptet kan man ex. byta ut det till dill, gräslök och persilja. Vill man ha en sås  till, smakar det gott med en romsås.

Enkel ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor. Tips: Tycker man inte om örtkryddorna i receptet kan man ex. byta ut det till dill, gräslök och persilja. Vill man ha en sås till, smakar det gott med en romsås.

Tänkte tipsa om en god fläskfilèrätt som passar bra till helgen. Receptet kommer ursprungligen från Lars mormor.          Gorgonzolagratiner...

Tänkte tipsa om en god fläskfilèrätt som passar bra till helgen. Receptet kommer ursprungligen från Lars mormor. Gorgonzolagratiner...

Bakad potatis är en underskattad vardagsräddare som blir klar i ett kick i mikron. Under tiden rör du ihop någon dessa goda röror!

Bakad potatis är en underskattad vardagsräddare som blir klar i ett kick i mikron. Under tiden rör du ihop någon dessa goda röror!

Hur jag än gör så lyckas jag alltid ha en slatt med mango chutney långt in i kylskåpet. Den där burken jag köpte till någon rätt och sedan har hälften kvar av. Sen kommer jag på något att göra av den där slatten. Ändå har jag några veckor senare ändå en ny slatt att göra …

Hur jag än gör så lyckas jag alltid ha en slatt med mango chutney långt in i kylskåpet. Den där burken jag köpte till någon rätt och sedan har hälften kvar av. Sen kommer jag på något att göra av den där slatten. Ändå har jag några veckor senare ändå en ny slatt att göra …

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Alltså jag måste bara tipsa er om den här helt underbara fetaoströran. Jag vet inte varför jag inte bloggat om den tidigare. Jag har ju liksom gjort den flera gånger om året hur länge som helst nu. Me

Världens godaste röra-fetaoströra (Linnéas Skafferi)

Alltså jag måste bara tipsa er om den här helt underbara fetaoströran. Jag vet inte varför jag inte bloggat om den tidigare. Jag har ju liksom gjort den flera gånger om året hur länge som helst nu. Me

Denna tonfiskrulle är en given succé. Den brukar jag bjuda på när jag får gäster tillsammans med en god sallad. Den är lika populär varje gång.

Denna tonfiskrulle är en given succé. Den brukar jag bjuda på när jag får gäster tillsammans med en god sallad. Den är lika populär varje gång.

Pinterest
Search