Norwegian-- Stuffed cabbage leaves. I don't care much for cabbage myself, but if you stuff meat into it I'm game.

Stuffed Cabbage Leaves

Norwegian-- Stuffed cabbage leaves. I don't care much for cabbage myself, but if you stuff meat into it I'm game.

Tiramisu is one the most famous Italian desserts. It’s literal translation is ‘pick me up’ for the coffee that it contains. With its luscious layers of whipped cream, sweetened mascarpone mixture and ladyfingers softened by their dip in liqueur-spiked esspresso, it is a dream of a dessert indeed. There are many versions of ... Read more...

Tiramisu is one the most famous Italian desserts. It’s literal translation is ‘pick me up’ for the coffee that it contains. With its luscious layers of whipped cream, sweetened mascarpone mixture and ladyfingers softened by their dip in liqueur-spiked esspresso, it is a dream of a dessert indeed. There are many versions of ... Read more...

Old Fashioned Chocolate Chip Cookies - no fancy ingredient list, just few simple steps, the BEST softest thick & CHEWY cookies in town!

Old Fashioned Chocolate Chip Cookies

Old Fashioned Chocolate Chip Cookies - no fancy ingredient list, just few simple steps, the BEST softest thick & CHEWY cookies in town!

Turkey-Stuffed Bell Peppers

Stuffed Green Peppers with Brown Rice, Italian Sausage, and Parmesan

Turkey-Stuffed Bell Peppers

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Den här lena broccolisoppan mixar du snabbt ihop och den passar perfekt för lunchlådan! Går även utmärkt att frysa in för senare tillfälle. 0pp

Den här lena broccolisoppan mixar du snabbt ihop och den passar perfekt för lunchlådan! Går även utmärkt att frysa in för senare tillfälle. 0pp

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

Vegetarisk pastagratäng

Vegetarisk pastagratäng

Den här soppan kommer jag att laga många gånger. Krämig och god med litet sting, dels av sambal oelek, dels av citron. Jag serverade den som en varmrätt, men i mindre portioner skulle den passa lik…

Den här soppan kommer jag att laga många gånger. Krämig och god med litet sting, dels av sambal oelek, dels av citron. Jag serverade den som en varmrätt, men i mindre portioner skulle den passa lik…

Pinterest
Sök