Citron och lime är härligt fräscha smaker i bakverk - Ca 10 bitar  2 ägg 3 dl strösocker 150 g smör 2 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 1 citron, skal & saft 1 apelsin, saft  Citronkräm 1 citron, skal & saft 1 ½ dl strösocker 3 ägg 2 msk smör, kallt  Frosting 50 g smör, rumsvarmt 200 g färskost, t ex Philadelphia 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 lime, saft  Garnering mörk choklad, riven lime, tunna skivor

Citron och lime är härligt fräscha smaker i bakverk.

Det här kakan blir en favorit. Jag lovar! Vi kallar den pajkaka. Genialiskt enkelt och vansinnigt gott. Först ett lager pajdeg. Sen en sötsyrlig fyllning. Se

Det här kakan blir en favorit. Jag lovar! Vi kallar den pajkaka. Genialiskt enkelt och vansinnigt gott. Först ett lager pajdeg. Sen en sötsyrlig fyllning. Se

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

Den här kakan är "to die for". Jag kan lova dig att de du bjuder denna på kommer alla att humma högljutt av välbehag, eller så äter du den själv. :) En kaka som liksom har allt. Kladd, crunch och choklad. Vad mer kan man begära? Bara jag kikar på bilderna nu så känner jag smaken i munnen.

Den här kakan är "to die for". Jag kan lova dig att de du bjuder denna på kommer alla att humma högljutt av välbehag, eller så äter du den själv. :) En kaka som liksom har allt. Kladd, crunch och choklad. Vad mer kan man begära? Bara jag kikar på bilderna nu så känner jag smaken i munnen.

Måste tipsa dig om en magisk kaka att baka i långpanna! Denna räcker till många, är god så tungan krullar sig, saftig och den går att frysa om ni inte orkar sätta i er hela kakan på en gång. Ät den med len vaniljsås så får man smaka på en liten del av himlen. Uppepå kakan har vi en havrecrumble som

Blåbärskaka i långpanna med havrecrumble

Fransk ananaskaka – Lindas Bakskola

Fransk ananaskaka – Lindas Bakskola

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

Underbart frasiga kexchokladkakor som går rasande fort att göra. Här är Therésia Franklins härliga recept – enklare kan det inte bli.

Underbart frasiga kexchokladkakor som går rasande fort att göra. Här är Therésia Franklins härliga recept – enklare kan det inte bli.

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

Rabarberkladdkaka med pajsmulor – Lindas Bakskola

Rabarberkladdkaka med pajsmulor – Lindas Bakskola

Kesokaka är ett mättande och gott mellanmål. Den här gången lagade jag den i en fin liten portionsform.

Kesokaka är ett mättande och gott mellanmål. Den här gången lagade jag den i en fin liten portionsform.

Ingen kan tror att dessa kokosbollar inte innehåller socker – de är precis lika smarriga som "vanliga" havrebollar!

Ingen kan tror att dessa kokosbollar inte innehåller socker – de är precis lika smarriga som "vanliga" havrebollar!

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

Pinterest
Search