Anna-Lena Nygren

1 follower
·
3 following
Anna-Lena Nygren
More ideas from Anna-Lena
Vacker fisk som lagar sig själv. Serveras med kokt potatis och balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter. De marinerade grönsakerna är ett gott till

Vacker fisk som lagar sig själv. Serveras med kokt potatis och balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter. De marinerade grönsakerna är ett gott till

Saftig rabarberkaka med maräng – Niiinis Kitchenlife

Saftig rabarberkaka med maräng – Niiinis Kitchenlife

Överraskande läcker liten rätt gjord på ugnsbakad rotselleri. Servera med en enkel spenatsallad och en härligt krämig ädelost.

Överraskande läcker liten rätt gjord på ugnsbakad rotselleri. Servera med en enkel spenatsallad och en härligt krämig ädelost.

Kolasås: Lägg smör, muscovadosocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare cirka 8 minuter. Låt svalna. Hacka jordnötterna och vänd ner dem i kolasåsen.

Kolasås: Lägg smör, muscovadosocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare cirka 8 minuter. Låt svalna. Hacka jordnötterna och vänd ner dem i kolasåsen.

,Jag följer en massa mexikanska konton på Facebook som jag knappt ens vet vad de är. Jag begriper inte spanska men det postas ofta filmklipp på matlagning från de där sidorna och det är just det jag är ute efter.  Förra veckan passerade det här klippet mitt flöde och jag kände att jag var tvungen att testa något liknande. Vi skulle ha kalas för lilltjejen på fredagkväll och föräldrarna skulle bjudas på vin, öl och ett par tacos tänkte jag. Att bjuda föräldrar på alkohol på ett barnkalas är…

,Jag följer en massa mexikanska konton på Facebook som jag knappt ens vet vad de är. Jag begriper inte spanska men det postas ofta filmklipp på matlagning från de där sidorna och det är just det jag är ute efter. Förra veckan passerade det här klippet mitt flöde och jag kände att jag var tvungen att testa något liknande. Vi skulle ha kalas för lilltjejen på fredagkväll och föräldrarna skulle bjudas på vin, öl och ett par tacos tänkte jag. Att bjuda föräldrar på alkohol på ett barnkalas är…

,Det här receptet har sitt ursprung ur ett av mina absoluta favoritrecept - Thailändska fläskfärsbullar. Jag har länge tänkt laborera med att göra den rätten vegetarisk och i mellandagarna testade jag ett stort antal varianter för att få till det. Det luriga med veganska bollar och biffar är konsistensen eller egentligen optimeringen av textur och hållfasthet. Här är resultatet.  Är ni inte superpetiga med att det ska vara veganskt så kan ni ersätta kombinationen miso/chili-bönpasta med ...

,Det här receptet har sitt ursprung ur ett av mina absoluta favoritrecept - Thailändska fläskfärsbullar. Jag har länge tänkt laborera med att göra den rätten vegetarisk och i mellandagarna testade jag ett stort antal varianter för att få till det. Det luriga med veganska bollar och biffar är konsistensen eller egentligen optimeringen av textur och hållfasthet. Här är resultatet. Är ni inte superpetiga med att det ska vara veganskt så kan ni ersätta kombinationen miso/chili-bönpasta med ...

Bönor i ugn med tomatsås

Bönor i ugn med tomatsås

En broccoligratäng med bacon som gör sig lika bra vegetarisk.

En broccoligratäng med bacon som gör sig lika bra vegetarisk.

Risotto med tonfisk och pilgrimsmussla

Risotto med tonfisk och pilgrimsmussla

Glass med karamelliserade äpplen | Recept från Köket.se

Glass med karamelliserade äpplen | Recept från Köket.se

Äppelsuccé i glas

Äppelsuccé i glas

Äppelsuccé i glas

Äppelsuccé i glas

,Man bestämmer sig för att göra en kokbok. Man skakar hand med ett förlag. Man kontaktar rikets dyraste formgivare och matfotograf och skrider till verket. Man jobbar som en galning i ett och ett halvt år. Två veckor innan bokstackarn går till tryck vaknar man svettig mitt i natten och undrar om det där receptet på  fiskkakor som man lagade för ett år sedan verkligen är korrekt; det verkar inte klokt att en fiskfärs med massa kokosgrädde ska hålla ihop vid stekning.  Så man vinglar ut i…

,Man bestämmer sig för att göra en kokbok. Man skakar hand med ett förlag. Man kontaktar rikets dyraste formgivare och matfotograf och skrider till verket. Man jobbar som en galning i ett och ett halvt år. Två veckor innan bokstackarn går till tryck vaknar man svettig mitt i natten och undrar om det där receptet på fiskkakor som man lagade för ett år sedan verkligen är korrekt; det verkar inte klokt att en fiskfärs med massa kokosgrädde ska hålla ihop vid stekning. Så man vinglar ut i…

,Jag funderar ofta på varför människor inte köper kycklingfärs. Vad jag vet har nästan ingen blivit blind, spetälsk eller bränd på bål efter att ha köpt, tillagat eller ätit kycklingfärs – tvärtom är det en både prisvärd och användbar färs vi har att göra med. Ja, det är möjligen något lite blodlöst över charkdiskens skära outsider och nej, den kommer aldrig plocka poäng på sin personlighet eller spännande yttre – men det är just det som är grejen! Kycklingfärs är en lågmäld pragmatiker och…

,Jag funderar ofta på varför människor inte köper kycklingfärs. Vad jag vet har nästan ingen blivit blind, spetälsk eller bränd på bål efter att ha köpt, tillagat eller ätit kycklingfärs – tvärtom är det en både prisvärd och användbar färs vi har att göra med. Ja, det är möjligen något lite blodlöst över charkdiskens skära outsider och nej, den kommer aldrig plocka poäng på sin personlighet eller spännande yttre – men det är just det som är grejen! Kycklingfärs är en lågmäld pragmatiker och…