Äntligen kan jag dela med mig av mitt recept på glutenfria baguetter. De här blir lika goda varje gång och är ett av de bröd som barnen oftast önskar sig när jag frågar om jag ska baka något särskilt. Dessutom blir degen så pass bra att man kan snitta bröden lite vackert. Jag är fortfarande försiktig när jag snittar men nästa gång ska jag nog ta i lite mer. Degen verkar klara av det. Jag har bakat baguetter efter recept från både ‘Nytt bröd’, ‘Friendly Bread’ och ‘Baka glutenfritt’ och de…

Äntligen kan jag dela med mig av mitt recept på glutenfria baguetter. De här blir lika goda varje gång och är ett av de bröd som barnen oftast önskar sig när jag frågar om jag ska baka något särskilt. Dessutom blir degen så pass bra att man kan snitta bröden lite vackert. Jag är fortfarande försiktig när jag snittar men nästa gång ska jag nog ta i lite mer. Degen verkar klara av det. Jag har bakat baguetter efter recept från både ‘Nytt bröd’, ‘Friendly Bread’ och ‘Baka glutenfritt’ och de…

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

Nu har jag ätit glutenfritt bröd så länge att jag nästan glömt hur bröd med gluten smakar. I somras var jag tvungen att smaka en skiva av lokala bageriets levainbröd och visst var det gott, men inte så att jag kände en stor saknad. Nu kan jag tycka att mitt glutenfria bröd smakar precis som allt annat. Det gör det nog inte helt och hållet, men bara att jag (och familjen) känner så innebär väl att jag lyckats rätt bra i mina bak-försök. För det blir en del försök i köket. Jag bakar ur…

En ny variant på mitt glutenfria lantbröd bakat på durra och bovetemjöl, men utan rismjöl och stärkelse.

En ny variant på mitt glutenfria lantbröd bakat på durra och bovetemjöl, men utan rismjöl och stärkelse.

Granola med havrekross eller steel cut oats. Det betyder att havren klipps istället för att valsas till gryn. Det blir lite mer tuggmotstånd. Nu valde jag att blanda i både havrekross och havregryn. Och så hade jag i sötmandel och cashewnötter vilket gjorde den ännu mer matig. Provade också att tillsätta osötat äppelmos och ett par teskedar Kanelextrakt – det var så att det doftade äppelpaj när granolan rostades!

Granola med havrekross eller steel cut oats. Det betyder att havren klipps istället för att valsas till gryn. Det blir lite mer tuggmotstånd. Nu valde jag att blanda i både havrekross och havregryn. Och så hade jag i sötmandel och cashewnötter vilket gjorde den ännu mer matig. Provade också att tillsätta osötat äppelmos och ett par teskedar Kanelextrakt – det var så att det doftade äppelpaj när granolan rostades!

Halloumivåfflor, jösses så gott det är! När vi gjorde räkmacka häromsistens blev det halloumivåfflor istället för brödskivor i botten. Och nu senast toppades de med kallrökt lax, avokado och en klick sås. Det här kan man såklart variera helt enligt tycke och smak.

Halloumivåfflor, jösses så gott det är! När vi gjorde räkmacka häromsistens blev det halloumivåfflor istället för brödskivor i botten. Och nu senast toppades de med kallrökt lax, avokado och en klick sås. Det här kan man såklart variera helt enligt tycke och smak.

Glutenfria citrongrottor med vallmo fyllda med lemon curd

Glutenfria citrongrottor med vallmo fyllda med lemon curd

Påsktårta med vit chokladmousse, lakrits, mandel och passion. Tårtan består av en glutenfri blondiebotten bakad på bl a mandelmjöl och med en fin smak av lakrits. Fyllningen är fräsch och syrlig, en vitchokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Till sist en lakrits- och mandelkräm att dekorera med.

Påsktårta med vit chokladmousse, lakrits, mandel och passion. Tårtan består av en glutenfri blondiebotten bakad på bl a mandelmjöl och med en fin smak av lakrits. Fyllningen är fräsch och syrlig, en vitchokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Till sist en lakrits- och mandelkräm att dekorera med.

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Fotoutmaning april 2015 - dag 10-18

blomsterochbakverk.se - Moodboard april

blomsterochbakverk.se - Moodboard april

Pinterest
Search