Bröd

409 Pins33 Followers
Idag bakar jag långpannebröd, och känner mig ytterst huslig. Bortsett från fusksurdegsbröd som man bara rör ihop, nattjäser och slabbar ut på en plåt, är det här det allra smidigaste brödet. Man be…

Långpannebröd för latmaskar

Idag bakar jag långpannebröd, och känner mig ytterst huslig. Bortsett från fusksurdegsbröd som man bara rör ihop, nattjäser och slabbar ut på en plåt, är det här det allra smidigaste brödet. Man be…

Härliga durumlimpor där degen får jäsa över natten. 2 stycken 10 g jäst 7 1/2 dl kallt vatten 1 msk salt 3 dl durumvetemjöl, ca 200 g 15-17 dl vetemjöl, ca 1000 g Lös upp...

Härliga durumlimpor där degen får jäsa över natten. 2 stycken 10 g jäst 7 1/2 dl kallt vatten 1 msk salt 3 dl durumvetemjöl, ca 200 g 15-17 dl vetemjöl, ca 1000 g Lös upp...

Godmorgon alla kära läsare… Älskar lördagar, hela helgen framför sig och man kan mysa hur länge man vill med frukosten! Idag blev det lite bak på morgonen… Riktigt fina och fluffiga Tekakor som det är gröt i, låter lite konstigt men riktigt fina blev de!!! Jätte fluffiga och goda!! Idag tänkte jag åka till en ... [Read more...]

Godmorgon alla kära läsare… Älskar lördagar, hela helgen framför sig och man kan mysa hur länge man vill med frukosten! Idag blev det lite bak på morgonen… Riktigt fina och fluffiga Tekakor som det är gröt i, låter lite konstigt men riktigt fina blev de!!! Jätte fluffiga och goda!! Idag tänkte jag åka till en ... [Read more...]

Baka ett otroligt gott och enkelt brytbröd och servera till middagen.

Baka ett otroligt gott och enkelt brytbröd och servera till middagen.

De absolut  b ä s t a  frallorna jag någonsin bakat! Antagligen de  e n k l a s t e  också! Gröten i degen gör frallorna sååå sju...

De absolut b ä s t a frallorna jag någonsin bakat! Antagligen de e n k l a s t e också! Gröten i degen gör frallorna sååå sju...

Gör din egen bar med nyttiga frön, russin och torkade svarta vinbär. Både gott och snabbt efter träning och dessutom superenkelt att göra. Blanda bara alla torkade ingredienser och rör i honung och äggvitor. Grädda sen 10 min i ugnen och skär i bitar.

Gör din egen bar med nyttiga frön, russin och torkade svarta vinbär. Både gott och snabbt efter träning och dessutom superenkelt att göra. Blanda bara alla torkade ingredienser och rör i honung och äggvitor. Grädda sen 10 min i ugnen och skär i bitar.

Danskt rågbröd med grovt rågmjöl och svart sirap gör det här brödet både vackert och gott. Riktigt enkelt att göra och en stor favorit!

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd med grovt rågmjöl och svart sirap gör det här brödet både vackert och gott. Riktigt enkelt att göra och en stor favorit!

bröd

bröd

Duka upp med hembakat bröd på helgfrukosten. Jag är helt tokig i mackor med vegopastej och ättiksgurkor för tillfället och vräker på ihop med varma koppar earl grey. Brödet har lång...

Duka upp med hembakat bröd på helgfrukosten. Jag är helt tokig i mackor med vegopastej och ättiksgurkor för tillfället och vräker på ihop med varma koppar earl grey. Brödet har lång...

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Tre dagars bröd med kalljäsning

Tre dagars bröd med kalljäsning

Idag bakar jag långpannebröd, och känner mig ytterst huslig. Bortsett från fusksurdegsbröd som man bara rör ihop, nattjäser och slabbar ut på en plåt, är det här det allra smidigaste brödet. Man be…

Långpannebröd för latmaskar

Idag bakar jag långpannebröd, och känner mig ytterst huslig. Bortsett från fusksurdegsbröd som man bara rör ihop, nattjäser och slabbar ut på en plåt, är det här det allra smidigaste brödet. Man be…

4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

4. Sätt in brödet mitt i ugnen i en kall ugn, sätt temperaturen på 200 grader. Bröden jäser under tiden ugnsvärmen ökar. Låt bröden stå i ugnen i ca 50 min. Låt det svalna på ett galler.

Dietisten Sofia Antonsson bjuder på ett recept från sin senaste bok "Lugn mage med gott bröd"

Dietisten Sofia Antonsson bjuder på ett recept från sin senaste bok "Lugn mage med gott bröd"

Frasiga och lättbakade baguetter

Frasiga och lättbakade baguetter

French Loaf, Pizza

[ Matbröd på jäst för söta degar ] 2 limpor. 50 g jäst / 3 msk flytande honung / 6 dl vatten / havssalt (el rönnbärssalt) / 400 g siktat dinkelmjöl / 400 g vetemjöl / 3 dl solroskärnor / ½ dl olivolja | Smula jäst i bunke. Häll över vattnet, rör så jästen löses. Tillsätt olja, honung, solrosfrön. Häll mjölet pö om pö, arbeta smidig. Jäs under bakduk 45 min. Arbeta mjölat bord. Dela i 2 limpor. Jäs 30 min på bakplåt under bakduk. Pensla m olivolja, strö saltet. Grädda i mitten, 200° i 20 min.

[ Matbröd på jäst för söta degar ] 2 limpor. 50 g jäst / 3 msk flytande honung / 6 dl vatten / havssalt (el rönnbärssalt) / 400 g siktat dinkelmjöl / 400 g vetemjöl / 3 dl solroskärnor / ½ dl olivolja | Smula jäst i bunke. Häll över vattnet, rör så jästen löses. Tillsätt olja, honung, solrosfrön. Häll mjölet pö om pö, arbeta smidig. Jäs under bakduk 45 min. Arbeta mjölat bord. Dela i 2 limpor. Jäs 30 min på bakplåt under bakduk. Pensla m olivolja, strö saltet. Grädda i mitten, 200° i 20 min.

Pinterest
Search