Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Italienskt lantbröd (Jag gör 3 bröd av detta recept)

Italienskt lantbröd (Jag gör 3 bröd av detta recept)

Valnötterna går att utesluta helt eller att byta mot solroskärnor, mandlar eller hasselnötter.

Valnötsfrallor

Valnötterna går att utesluta helt eller att byta mot solroskärnor, mandlar eller hasselnötter.

4. På morgonen: Ta fram bröden ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Supermjuka, lättbakade, härliga frallor som går bra att frysa in.

Magiskt brytbröd med olivolja och vitlök

Magiskt brytbröd med olivolja och vitlök

Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor: 5 dl vatten 2 1/2 dl havregryn 50 gr margar...

Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor: 5 dl vatten 2 1/2 dl havregryn 50 gr margar...

kalljäst bröd m morötter och råg

kalljäst bröd m morötter och råg

Saftiga frallor med grahamsmjöl, fullproppade med fibrer.

Saftiga frallor med grahamsmjöl, fullproppade med fibrer.

Rågsiktskakor

Rågsiktskakor (lindasbakskola.ned.betaurl.se)

Rågsiktskakor

Pinterest
Search