Alla älskar morotskaka! Denna glutenfria variant är oerhört saftig och fräsch.

Alla älskar morotskaka! Denna glutenfria variant är oerhört saftig och fräsch.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Trillingnöt! | Bakverk och Fikastunder

Trillingnöt! | Bakverk och Fikastunder

Mumsiga havrekex (kock Ernst Kirchsteiger)

Mumsiga havrekex

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Silviarulltårta

Till smörkrämen: 100 g smör eller margarin 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Till botten: 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0,5 dl mjölk eller vat

Vaniljsmakande kringlor som doppas i strösocker.

Vaniljsmakande kringlor som doppas i strösocker.

Supergoda havrebollar rullade i kokos. Mixa havregrynen i en matbereade eller vispa smeten extra länge med vispen, då blir smeten kladdig och havrebollarna blir mjuka och krämiga. Ca 12 stora eller 15 mellanstora havrebollar 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy …

Supergoda havrebollar rullade i kokos. Mixa havregrynen i en matbereade eller vispa smeten extra länge med vispen, då blir smeten kladdig och havrebollarna blir mjuka och krämiga. Ca 12 stora eller 15 mellanstora havrebollar 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy …

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Äppelrutor med mascarponetopping

Äppelrutor med mascarponetopping

saffranmazarinkaka13

saffranmazarinkaka13

Pinterest
Search