Röror och såser

51 Pins3 Följare
Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Det minskar risken för att aiolin ska skära sig. Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja vid servering.

Basilika- och parmesanaioli

Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Det minskar risken för att aiolin ska skära sig. Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt droppvis olivolja till en krämig aioli. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja vid servering.

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Per Morbergs gubbröra

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Saffranssås med vitlök och lime (kock Ernst Kirchsteiger)

Saffranssås med vitlök och lime

Saffranssås med vitlök och lime (kock Ernst Kirchsteiger)

Räkröra - Recept på räkröra till förrätt, räksmörgås, tillbehör till bakad potatis m.m. Gott och enkelt!

Räkröra

Räkröra - Recept på räkröra till förrätt, räksmörgås, tillbehör till bakad potatis m.m. Gott och enkelt!

En FRUKTANSVÄRT god sås som passar till nästan allt - åtminstone i början innan man föräter sig på den.

En FRUKTANSVÄRT god sås som passar till nästan allt - åtminstone i början innan man föräter sig på den.

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Grönkålscrème går snabbt att tillaga och blir himmelskt gott till julbordets bastanta rätter. Från naturens skafferi behöver du rotselleri, blandspenat och grönkål. Tillsammans med grädde och en matberedare uppstår underverk. Smaksätt med salt och peppar.

Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.

Nobissås Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock

Operakällarens nobissås är skapad av Werner Vögeli. Gör gärna såsen några timmar i förväg och låt den stå och mogna i kylen, i en burk med tättslutande lock.

Ädelostsås eller Gorgonzolasås

Ädelostsås eller Gorgonzolasås

Godaste såsen till grillat som du snabbt rör ihop. Den är verkligen helt makalöst god! På bilden nedan har jag serverat såsen ed potatisbakelser och stekt entrecote. SÅ HIMLA GOTT! Länk till recept på de övriga rätter hittar nedan.   1 stor skål bearnaisesås, ca 6 portioner 4 dl  creme fraiche 0,5 dl majonäs 1 schalottenlök 1-2 ts vit vinäger (justera syra efter smak) 2 msk torkad dragon 1 liten bunt persilja 2 tsk senap (dijon eller vanlig senap funkar bra) 0,5 msk socker 0,5 tsk gurkmeja…

Godaste såsen till grillat som du snabbt rör ihop. Den är verkligen helt makalöst god! På bilden nedan har jag serverat såsen ed potatisbakelser och stekt entrecote. SÅ HIMLA GOTT! Länk till recept på de övriga rätter hittar nedan. 1 stor skål bearnaisesås, ca 6 portioner 4 dl creme fraiche 0,5 dl majonäs 1 schalottenlök 1-2 ts vit vinäger (justera syra efter smak) 2 msk torkad dragon 1 liten bunt persilja 2 tsk senap (dijon eller vanlig senap funkar bra) 0,5 msk socker 0,5 tsk gurkmeja…

Kall eller varm – en härlig sås har förmågan att lyfta vilken grillrätt som helst. Det är även gott att blanda olika såser. Ta och testa våra favoriter!

Kall eller varm – en härlig sås har förmågan att lyfta vilken grillrätt som helst. Det är även gott att blanda olika såser. Ta och testa våra favoriter!

Pinterest
Sök