Åsa Johansson

Åsa Johansson

4 followers
·
10 followers
Åsa Johansson
More ideas from Åsa
Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad) | LCHF-Arkivet LCHF-Arkivet

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad) | LCHF-Arkivet LCHF-Arkivet

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Brukar du äta Lingongrova? Det här brödet är mycket godare!

Nere i Grekland åt jag en underbar pastarätt med penne, lax, persilja och vodka.... ....och den ser inte mycket ut för världen, framförallt undrar man var laxen är, men skenet bedrar. Den var fantastisk, och smakade mycket rökt lax. Jag var tvungen att prova mig på något liknande i torsdags. Eftersom vi hade bråttom iväg…

Nere i Grekland åt jag en underbar pastarätt med penne, lax, persilja och vodka.... ....och den ser inte mycket ut för världen, framförallt undrar man var laxen är, men skenet bedrar. Den var fantastisk, och smakade mycket rökt lax. Jag var tvungen att prova mig på något liknande i torsdags. Eftersom vi hade bråttom iväg…

Gjorde en himla god gratäng i veckan. Passade på då det var extrapris på grillad kyckling. Den här tror jag ni kommer att gilla hörrni! T...

Gjorde en himla god gratäng i veckan. Passade på då det var extrapris på grillad kyckling. Den här tror jag ni kommer att gilla hörrni! T...

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

SOFIES LCHF -

SOFIES LCHF -

KALLRÖKT LAX MED SPARRIS, AVOCADO OCH HALLOUMI – LCHF VÄNLIG | Denice Moberg | Bloglovin’

KALLRÖKT LAX MED SPARRIS, AVOCADO OCH HALLOUMI – LCHF VÄNLIG | Denice Moberg | Bloglovin’

Norska tekakor med havregryn och rågsikt

Norska tekakor med havregryn och rågsikt

Drick det här i fem dagar så bränner du 2,5 kg....och medan du sover. Det fungerar!

Drick det här i fem dagar så bränner du 2,5 kg....och medan du sover. Det fungerar!

Den köpta varianten av smörgåsgurka göre sig icke besvär – den både känns för söt och lite "vass" i smaken. Hos oss är det mammas recept som gäller.

Den köpta varianten av smörgåsgurka göre sig icke besvär – den både känns för söt och lite "vass" i smaken. Hos oss är det mammas recept som gäller.

Knapriga grönsaker och friterat fläsk är en vanlig rätt på kinarestauranger och inte så svår att laga hemma. Byt ut fläskköttet mot lika delar tofu om du vill ha en vegetarisk rätt.

Knapriga grönsaker och friterat fläsk är en vanlig rätt på kinarestauranger och inte så svår att laga hemma. Byt ut fläskköttet mot lika delar tofu om du vill ha en vegetarisk rätt.

Plankstek med ostfyllda kycklinglårfiléer, parmesanduchesse och citronaioli – Kryddburken

Plankstek med ostfyllda kycklinglårfiléer, parmesanduchesse och citronaioli – Kryddburken

Rabarber och kanel är nog två av de godaste smakerna man kan kombinera. Och eftersom jag har lyckan att fortfarande ha frysen full av färdigskurna, portionsförpackade sommarrabarber kan jag göra det precis hur mycket som helst. Den här sylten är en av mina absoluta favoriter som jag brukar göra som

Rabarber och kanel är nog två av de godaste smakerna man kan kombinera. Och eftersom jag har lyckan att fortfarande ha frysen full av färdigskurna, portionsförpackade sommarrabarber kan jag göra det precis hur mycket som helst. Den här sylten är en av mina absoluta favoriter som jag brukar göra som