Pinterest • Världens idékatalog

Single Originchoklad

Här finner du våra olika Single Originchoklader, dvs choklader där kakaon har endast ett ursprung och kan på så vis ge en distinkt och tydlig smak som berättar en historia om platsen den kommer från.
6 Pins11 Följare

Guido Castagna Rawchoklad görs efter en särskild chokladmetod som kallas GCNM (Guido Castagna Natural Method), metoden pågår under ett år och resultatet blir en krämig choklad med fylliga men mjuka och fina smaker. Madagascar en en mjuk syrlighet, som kommer från mixen av kakaobönorna Trinitario och Criollo. #GuidoCastagna #SingleOrigin #beantobar #choklad #Madagascar #mörkchoklad #Italien #Turin #Beriksson

1
1

Pin tillagd från

beriksson.net

Madagascar 66 % – Prisbelönad (Brons) – International Chocolate Awards 2015. En prisbelönad mörk choklad med smaker som mogen fruktighet och fylliga röda bär som balanseras upp av tydlig jordighet och en komplex och blommig skärpa. Chokladen produceras from bean to bar i Reykavik. #Omnom #choklad #ekologisk #Madagascar #SingleOrigin #Beantobar #prisbelönad #Beriksson

1

Pin tillagd från

beriksson.net

Helgen 1-2 april släpper vi Omnoms nya ursprungschoklad Omnom + Afrika. Vilket land och kooperativ de köper kakaon från får du veta inom kort. #Omnom #Beantobar #choklad #kakao #Island #Afrika #Beriksson

Sparad av

Beriksson

Vietnamesiska chokladproducenterna Marou har upptäckt kakaobönor som växer i norra Sydvietnam, vilket är så långt norrut som kakao kan växa. Smaken på chokladen är fyllig men ändå en mjuk smak av rostade mandlar och karamelliserat socker som får sällskap av syrlig persika och dova, kryddiga kakaonoter i eftersmaken. Chokladen innehåller endast kakao och rörsocker. #Marou #Singleorigin #beantobar #choklad #mörkchoklad #Vietnam #DakLak #Beriksson

Pin tillagd från

beriksson.net

En mörk krämig mjölkchoklad från isländska Omnom med kakaobönor från Madagascar. Smaknoterna är till en synes anspråkslös maltighet som får kraft av blommiga aromer, färska kryddor och rikligt med mogna röda bär. #Omnom #ekologisk #mjölkchoklad #mörkchoklad #Beantobar #SingleOrigin #Island #Beriksson

Pin tillagd från

beriksson.net

Äntligen lanseras den prisbelönta Heart of Darkness i ordinarie sortiment. Den skapades förra året som en begränsad upplaga men vann guld på International Chocolate Awards 2014 och den var helt enkelt för god för att försvinna från chokladens värld. De har nu döpt chokladen vars kakao växer på skattkammarön: Dan Phu Dong, till Heart of Darkness. Smaka så förstår du varför. #Marou #SingleOrigin #beantobar #choklad #njut #Vietnam #Beriksson

Pin tillagd från

beriksson.net