Tolvhålskaka, lucia, saffransbröd, julbak, julgodis, lussebulle, lussekatt | Swedish saffron bun, "twelve hole cake"

Vik lussebullen till tolvhålakaka – vackraste saffransbullen till Lucia

kesobröd 500 g Keso 4 ägg 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk ¾ tsk salt 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor

kesobröd 500 g Keso 4 ägg 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk ¾ tsk salt 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 dl solroskärnor 1 dl pumpakärnor

Gör goda frallor som du bakar av på morgonen!

Gör goda frallor som du bakar av på morgonen!

Saftigt morotsbröd som du kan baka ut till rutor eller som en rund kaka.

Saftigt morotsbröd som du kan baka ut till rutor eller som en rund kaka.

Här kommer receptet:SEGKAKORca 30-35 st1 l filmjölk1 dl sirap1 dl socker1 msk hjorthornssalt2 msk brödkryddor10-12 dl rågsikt10-12 dl vetemjöl OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir…

Här kommer receptet:SEGKAKORca 30-35 st1 l filmjölk1 dl sirap1 dl socker1 msk hjorthornssalt2 msk brödkryddor10-12 dl rågsikt10-12 dl vetemjöl OBS! Byt gärna ut 3-4 dl av mjölet mot kornmjöl så blir…

"Ett fantastiskt bröd!" Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet. Jag är benägen att hålla med. Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda mackor, till picknic, till buffé, kalas med mera! Jag hade det till fredagsmyset nu i fredags och alla blev …

"Ett fantastiskt bröd!" Så säger Anna Bergenström i sin bok Annas mat om det här brödet. Jag är benägen att hålla med. Lätt att göra och passar till många tillfällen, morgonkaffet, eftermiddagsteet, till soppa, till fyllda mackor, till picknic, till buffé, kalas med mera! Jag hade det till fredagsmyset nu i fredags och alla blev …

Potatislimpa

Potatislimpa

Baking Breads, God

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt. 5 dl vatten 50 g jäst 3 msk mörk sirap 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkryddor 3 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross ca 8 dl vetemjöl Börja med at

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt. 5 dl vatten 50 g jäst 3 msk mörk sirap 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkryddor 3 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross ca 8 dl vetemjöl Börja med at

kalljäst bröd i långpanna

kalljäst bröd i långpanna

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Rågbröd i form | baka.se

Rågbröd i form | baka.se

Pinterest
Search