<p>Koka upp strösocker och vatten. Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika. Låt sockerlagen svalna något. Blanda i citronsaft och mjölk och sila. Häll i glassmaskin och kör till sorbet. Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen. Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.</p>

Citronsorbet

<p>Koka upp strösocker och vatten. Ta bort från värmen och lägg i gelatinblad och basilika. Låt sockerlagen svalna något. Blanda i citronsaft och mjölk och sila. Häll i glassmaskin och kör till sorbet. Har du ingen glassmaskin så häll sorbeten i en bunke och ställ i frysen. Ta ut ofta medan sorbeten fryser och rör till en slät sorbet.</p>

Rosta brödet i olivolja i en stekpanna.  Stek svampen gyllengul i olivoljan och avsluta med löken och smöret, salta och peppra. Fördela svampen på brödet och strö över den strimlade persiljan.

Svampbruschetta

Rosta brödet i olivolja i en stekpanna. Stek svampen gyllengul i olivoljan och avsluta med löken och smöret, salta och peppra. Fördela svampen på brödet och strö över den strimlade persiljan.

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Fräs vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills vitlöken börjar få färg (men utan att den blir bränd). Vänd ner dem i den nykokta pastan. Hyvla parmesan över. Smaksätt med persilja, salt och peppar.

Spaghetti olio, aglio e peperoncino

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Fräs vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills vitlöken börjar få färg (men utan att den blir bränd). Vänd ner dem i den nykokta pastan. Hyvla parmesan över. Smaksätt med persilja, salt och peppar.

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur  på 40 grader (använd gärna stektermometer), det tar ca 20 minuter. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta  och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

Olivoljebakad lax

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur på 40 grader (använd gärna stektermometer), det tar ca 20 minuter. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur  på 40 grader (använd gärna stektermometer), det tar ca 20 minuter. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta  och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

Olivoljebakad lax

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur på 40 grader (använd gärna stektermometer), det tar ca 20 minuter. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

<p>Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vänd ner samtliga ingredienser i den nykokta pastan. Smaksätt med salt och peppar.</p>

Pasta med pesto

<p>Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vänd ner samtliga ingredienser i den nykokta pastan. Smaksätt med salt och peppar.</p>

Sätt ugnen på grill. Fräs zucchini och aubergine tillsammans med vitlöken i rikligt med olivolja i 4-5 minuter, salta och peppra. Blanda i paprika, kronärtskockor och oliver. Lägg upp allt i en form, lägg på små bitar av mozzarellan. Sätt in i ugnen 6-7 minuter till osten har fin färg.

Varma grönsaker med mozzarella

Sätt ugnen på grill. Fräs zucchini och aubergine tillsammans med vitlöken i rikligt med olivolja i 4-5 minuter, salta och peppra. Blanda i paprika, kronärtskockor och oliver. Lägg upp allt i en form, lägg på små bitar av mozzarellan. Sätt in i ugnen 6-7 minuter till osten har fin färg.

Skölj cannellinibönorna i kallt vatten. Koka upp bönorna med vatten, citronsaft och olivolja. Mixa sedan soppan slät med stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera med brödkrutonger, en stor klick tomatcreme och färsk timjan. Ringla god olivolja över.

Cannellinisoppa med tomatcrème

Skölj cannellinibönorna i kallt vatten. Koka upp bönorna med vatten, citronsaft och olivolja. Mixa sedan soppan slät med stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera med brödkrutonger, en stor klick tomatcreme och färsk timjan. Ringla god olivolja över.

Koka pasta enligt anvisning på paketet. Stek biffen i olivolja så den får en fin stekyta. Lägg i vitlök och chili och fräs vidare i någon minut, så vitlöken blir mjuk, utan att ta färg. Slå på peston, oxfond och vatten i stekpannan och allra sist nykokt pasta. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i tallrikar, ringla över chili- och vitlöksoljan och riv över parmesan.

Linguine med ryggbiff och pesto

Koka pasta enligt anvisning på paketet. Stek biffen i olivolja så den får en fin stekyta. Lägg i vitlök och chili och fräs vidare i någon minut, så vitlöken blir mjuk, utan att ta färg. Slå på peston, oxfond och vatten i stekpannan och allra sist nykokt pasta. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i tallrikar, ringla över chili- och vitlöksoljan och riv över parmesan.


More ideas
Pinterest
Search