How To Make 30 Classic Cocktails: An Illustrated Guide
Today marks the start of Tales of the Cocktail, the annual summer gathering of bartenders and drinks professionals (and professional drinkers) in New Orleans. So we thought it would be a good idea to…
Nattjästa dinkelfrallor | Ylvas Bakverkstad
Jättegoda frallor bakade på siktat dinkelmjöl. Ingen knådning behövs!
Nattjästa frallor
HÄR FINNER NI RECEPTET!
Naan bröd
Min variant på Naanbröd som är ett platt indiskt bröd. Naanbröd är gott att skopa upp mustig indisk gryta med. Här en god hembakt variant som du kan grädda i en panna på spisen, på utegrillen eller under grillen i ugnen. Naan-bröd som på indisk restaurang är svårt att göra hemma om man inte har en lerugn så kallad tandoori. Brödet trycks upp på ugnsväggen och får en rökig fyllig smak av spett med kött mm som också steks i ugnen. Överblivna naanbröd kan frysas och sedan värmas nästa middag…
Luftiga frallor - Zeinas Kitchen
Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Perfekt som frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i.
Detta japanska recept gör succé på nätet – när jag ser vad hon har i degen förstår jag varför
Himmel, så gott!
Vitlöksbröd med örter och ost - Zeinas Kitchen
Ett luftigt och mjukt vitlöksbröd med örter och ost. Smakar underbart och passar perfekt till soppan, sallad eller som tillbehör till maten.
Nattjäst bröd med rågflingor - Victorias provkök
Nattjäst bröd med rågflingor, ett enkelt och fantastiskt gott bröd med rågflingor. Du gör enkelt degen på kvällen och brödet på morgonen.
Nattjästa frukostbullar - recept
Nattjästa frukost-bullar med aprikoser och valnötter
Kardemummabullar med smör - godaste bullarna - Victorias provkök
Kardemummabullar med smör- godaste bullarna… Jag skojar inte, de här bullarna blev så otroligt goda. Riktiga “to die for bullar” jag körde mitt vanliga recept som jag använder till kanelbullar men bytte ut fyllningen och toppingen. Olala de kommer verkligen göras många gånger till. Fick direkt en beställning på dem till helgen så jag får ... [Read more...]
Italienska bröd
Hepp! Jag fick en fråga från Gabriella som ville ha tips på ett riktigt lättbakat bröd. Hon skriver att hon är kass i köket vilket jag tvivlar på. Alla ni som tror att ni inte kan baka, att det mås…
Lär dig baka supergott surdegsbröd
Lär dig baka goda, nyttiga, luftiga och hållbara surdegsbröd. Surdeg har vi använt sedan brödets början Trött på bröddiskens utbud? Kom igång och baka eget bröd med surdeg. Numer har surdegen till och med en egen dag den 13 april. Surdeg är en naturlig jäst som skapas genom att man blandar mjöl med vatten - sedan börjar det jäsa av sig själv. Det suveräna med surdeg är man i princip bara behöver starta surdegen en gång. Sedan håller man den vid liv genom att varje gång man bakar spä den…
Tidningen Hembakat – Lindas bakskola
Klicka här för att komma till bloggen! Kanske letade du efter? Morotskaka med frosting Nyttiga dadelbollar Snabba frukostfrallor Hemgjord slime Kesobröd utan mjöl Nyttiga chokladbollar utan socker (och gluten!) Klassiska pizzabullar Citronkladdkaka Havrescones med ost Kladdig kladdkaka – toppad med mörk choklad Vill du söka efter ett recept på tidningen Hembakat? Klicka här!
Lär dig baka supergott surdegsbröd
Lär dig baka goda, nyttiga, luftiga och hållbara surdegsbröd. Surdeg har vi använt sedan brödets början Trött på bröddiskens utbud? Kom igång och baka eget bröd med surdeg. Numer har surdegen till och med en egen dag den 13 april. Surdeg är en naturlig jäst som skapas genom att man blandar mjöl med vatten - sedan börjar det jäsa av sig själv. Det suveräna med surdeg är man i princip bara behöver starta surdegen en gång. Sedan håller man den vid liv genom att varje gång man bakar spä den…
Skärgårdskakor - Lindas Bakskola & Matskola
Otroligt saftiga, fluffiga bröd som är stora favoriter hemma hos mig! Både jag och mina fem barn älskar dessa goda bröd! De går bra att frysa in.
Sébastien Boudets surdegsbröd med fullkornsmjöl | Recept från Köket.se
För mig representerar det här brödet mänsklighetens framgång på jorden. Det är ett bröd som bygger på miljontals år av spannmålsevolution, från gräs till spannmål, och en mångfald av mikroorganismer som i sitt arbete förädlar ett korn till en riktig närings- bomb och smakexplosion. Dags att plocka fram din allra ödmjukaste sida, för nu är det inte längre du som styr. Du är endast deltagare på en resa där du bara vet slutdestinationen: mänsklighetens bästa bröd! /Sébastien Så startar du din…