caroline

caroline

2
Followers
45
Following
caroline
More ideas from caroline
Frasiga och läckra smördegspajer fyllda med äpple och kanel. ÅH va dom är goda! Baka dem enkelt på ett kick med färdig smördeg.  Himmelskt goda att serveras med vaniljsås eller glass! 10 portioner 10 st smördegsplattor, ca 12x 12 cm (det finns färdigkavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matvarubutiker) 4 st gröna Granny Smith äpplen 2 dl brunt farin socker 20 g smör 1 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl 1 msk citronsaft från färsk citron eller vatten…

Frasiga och läckra smördegspajer fyllda med äpple och kanel. ÅH va dom är goda! Baka dem enkelt på ett kick med färdig smördeg. Himmelskt goda att serveras med vaniljsås eller glass! 10 portioner 10 st smördegsplattor, ca 12x 12 cm (det finns färdigkavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matvarubutiker) 4 st gröna Granny Smith äpplen 2 dl brunt farin socker 20 g smör 1 tsk kanel 1 tsk vaniljsocker 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl 1 msk citronsaft från färsk citron eller vatten…

Magiska kanelkakor

Magiska kanelkakor

Släng ihop fikat på nolltid med färdig smördeg och nutella. Snurrorna blir härligt frasiga och ljuvligt goda! Ca 14 st smördegsbullar 2 st stora smördegsplattor Ca 1 dl nutella Garnering: Ägg till pensling Pärlsocker Gör såhär: Värm ugnen till 225°. Värm nutellan några sekunder i micron så blir den enklare att bre på smördegen. Bred nutellan över en smördegsplatta, lägg den andra smördegen över. Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en snurra. Nyp ihop änderna lite så håller…

Släng ihop fikat på nolltid med färdig smördeg och nutella. Snurrorna blir härligt frasiga och ljuvligt goda! Ca 14 st smördegsbullar 2 st stora smördegsplattor Ca 1 dl nutella Garnering: Ägg till pensling Pärlsocker Gör såhär: Värm ugnen till 225°. Värm nutellan några sekunder i micron så blir den enklare att bre på smördegen. Bred nutellan över en smördegsplatta, lägg den andra smördegen över. Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en snurra. Nyp ihop änderna lite så håller…

Smördeg har jag alltid i frysen och dessa godingar slänger jag ihop på nolltid. Perfekt om man ska få gäster eller man är sugen på något gott och vill ha det på momangen. Wienerbröd på nolltid på två olika vis!

Smördeg har jag alltid i frysen och dessa godingar slänger jag ihop på nolltid. Perfekt om man ska få gäster eller man är sugen på något gott och vill ha det på momangen. Wienerbröd på nolltid på två olika vis!

När jag har mycket att göra och har mycket i hjärnan så blir maten direkt lidande, inte att jag äter dåligt snarare tvärtom, är inte sugen på någonting. Det har varit och är en intensiv höst (massa roligt men ändoock) – för intensiv och jag kommer se till att 2016 blir ett lugnare år. Med […]

När jag har mycket att göra och har mycket i hjärnan så blir maten direkt lidande, inte att jag äter dåligt snarare tvärtom, är inte sugen på någonting. Det har varit och är en intensiv höst (massa roligt men ändoock) – för intensiv och jag kommer se till att 2016 blir ett lugnare år. Med […]

Utsökta grekiska zucchinibiffar med fetaost. De känns nästan somriga. Kolokithokeftedes serveras gärna som en aptitretare på plockbuffén men hemma hos oss äter vi dem som en helmåltid med tzatsiki, sallad och bröd. Ljuvliga! De påminner väldigt mycket om libanesiska ejjeh. För bäst konsistens på biffarna rekommenderar jag att du använder späda zucchini. 6 portioner 1 kg fasta zucchini (läs tips nedan) 200 g fetaost 2 salladslökar 1 lök (gul eller röd funkar) 1 dl finhackad dill eller mynta…

Utsökta grekiska zucchinibiffar med fetaost. De känns nästan somriga. Kolokithokeftedes serveras gärna som en aptitretare på plockbuffén men hemma hos oss äter vi dem som en helmåltid med tzatsiki, sallad och bröd. Ljuvliga! De påminner väldigt mycket om libanesiska ejjeh. För bäst konsistens på biffarna rekommenderar jag att du använder späda zucchini. 6 portioner 1 kg fasta zucchini (läs tips nedan) 200 g fetaost 2 salladslökar 1 lök (gul eller röd funkar) 1 dl finhackad dill eller mynta…

Godmorgon på er fina bloggisar, Tack vi hade en jätterolig dag igår på gekås, inget folk och så hittade vi lite fynd. Det var ju dock inte så länge sen jag var där, så jag hittade inte jättemycket, men en del tröjor , jeans och lite leksaker till barnen. Träffade … Läs mer

Godmorgon på er fina bloggisar, Tack vi hade en jätterolig dag igår på gekås, inget folk och så hittade vi lite fynd. Det var ju dock inte så länge sen jag var där, så jag hittade inte jättemycket, men en del tröjor , jeans och lite leksaker till barnen. Träffade … Läs mer

NI KOMMER ALDRIG GÖRA "VANLIGA" CHOKLADBOLLAR IGEN

NI KOMMER ALDRIG GÖRA "VANLIGA" CHOKLADBOLLAR IGEN

Jimps & Millis LCHF: Busenkel bearnaisesås, majonäsbaserad

Jimps & Millis LCHF: Busenkel bearnaisesås, majonäsbaserad

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)