Edyta

Edyta

1 follower
·
7 follower
Edyta
More ideas from Edyta
Ciasto na pierogi babci Zosi

Ciasto na pierogi babci Zosi - galeria - - slajd 1

Mshabak är en efterrätt som görs i olika delar av världen. Den är en favorit i bla hela Mellanöstern, Indien, Iran och Turkiet. Den kan smaksättas på olika vis med allt från saffran, olika mjölsorter till mannagryn. Denna version är den mest klassiska och enkla. Om jag ska förklara hur de smakar så är den bästa beskrivningen “sliskigt söta och goda”. Tänk dig en pannkaksliknande smet som friteras och sedan doppas i sirap. Krispiga och mycket söta. De håller sig i kylen upp till 7-10 dagar. …

Mshabak är en efterrätt som görs i olika delar av världen. Den är en favorit i bla hela Mellanöstern, Indien, Iran och Turkiet. Den kan smaksättas på olika vis med allt från saffran, olika mjölsorter till mannagryn. Denna version är den mest klassiska och enkla. Om jag ska förklara hur de smakar så är den bästa beskrivningen “sliskigt söta och goda”. Tänk dig en pannkaksliknande smet som friteras och sedan doppas i sirap. Krispiga och mycket söta. De håller sig i kylen upp till 7-10 dagar. …

Petit choux

Petit choux

Kubba är en fylld deg av något slag som antigen kan kokas, friteras, stekas eller ugnsbakas. Det finns många olika varianter på kubba och de görs i många länder i Mellanöstern. Man skulle kunna beskriva kubba som Mellanösterns svar på den svenska kroppkakan. En kubbadeg kan göras utav potatis, ris, bulgur, bulgur och mannagryn. Det är pilligt att göra det och det gäller att ha en bra känsla när man jobbar med degen för att få till den perfekt.  Ca 10 st kubba 5 dl köftelik bulgur 2 dl…

Kubba är en fylld deg av något slag som antigen kan kokas, friteras, stekas eller ugnsbakas. Det finns många olika varianter på kubba och de görs i många länder i Mellanöstern. Man skulle kunna beskriva kubba som Mellanösterns svar på den svenska kroppkakan. En kubbadeg kan göras utav potatis, ris, bulgur, bulgur och mannagryn. Det är pilligt att göra det och det gäller att ha en bra känsla när man jobbar med degen för att få till den perfekt. Ca 10 st kubba 5 dl köftelik bulgur 2 dl…

Irakisk potatis kubba - ZEINAS KITCHEN

Irakisk potatis kubba - ZEINAS KITCHEN

Kletcha- Frasiga småkakor - ZEINAS KITCHEN

Kletcha- Frasiga småkakor - ZEINAS KITCHEN

Mamoul är en traditionell och mycket omtyckt kaka i Mellanöstern som främst görs i Libanon, Syrien men även i Palestina. Mamoul serveras gärna vid högtider och festliga tillfällen. Kakorna formas i vackra och konstnärliga träverktyg som oftast är handgjorda. Man formar kakorna efter fyllningen så att man ska veta vad som finns i dem. De som är avlånga innehåller pistage, runda fylls med valnötter och de lite mindre utan florsocker med dadlar. Det är pilligt att göra mamoul och lite av en…

Mamoul är en traditionell och mycket omtyckt kaka i Mellanöstern som främst görs i Libanon, Syrien men även i Palestina. Mamoul serveras gärna vid högtider och festliga tillfällen. Kakorna formas i vackra och konstnärliga träverktyg som oftast är handgjorda. Man formar kakorna efter fyllningen så att man ska veta vad som finns i dem. De som är avlånga innehåller pistage, runda fylls med valnötter och de lite mindre utan florsocker med dadlar. Det är pilligt att göra mamoul och lite av en…

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid. Den är fylld med en krämig fyllning, toppad sirap och pistagenötter. Ljuvligt god! Smöret och grädden gör baklavan extra god och krämig. Ca 15-18 st bitar 20 st ark filodeg eller baklavadeg (ca 200 g) 75 g Arla Svenskt smör Fyllning: 3 dl Arla vispgrädde 3 dl Arla mjölk, fetthalt 3% 5 msk majsstärkelse 5…

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid. Den är fylld med en krämig fyllning, toppad sirap och pistagenötter. Ljuvligt god! Smöret och grädden gör baklavan extra god och krämig. Ca 15-18 st bitar 20 st ark filodeg eller baklavadeg (ca 200 g) 75 g Arla Svenskt smör Fyllning: 3 dl Arla vispgrädde 3 dl Arla mjölk, fetthalt 3% 5 msk majsstärkelse 5…

rolada bounty

rolada bounty

While there are no hard and fast rules for front yard landscaping, there are guidelines that professionals use to create their plans. Your front yard, regardless of its size, plays an important role…MoreMore #LandscapingTips&Tricks

While there are no hard and fast rules for front yard landscaping, there are guidelines that professionals use to create their plans. Your front yard, regardless of its size, plays an important role…MoreMore #LandscapingTips&Tricks

Przepis na sernik bez pieczenia wiśniowo- kokosowy. Lekki sernik na zimno o smaku wiśniowo- kokosowym. Sernik jest bardzo oryginalny w smaku. Masa serowa przygotowana jest z serka kremowego, mleka kokosowego i bitej śmietany, dzięki którym jest kremowa, aromatyczna i lekko kokosowa. Dodatkowo w masie serowej zatopione są orzeźwiające wiśnie w galaretce.

Przepis na sernik bez pieczenia wiśniowo- kokosowy. Lekki sernik na zimno o smaku wiśniowo- kokosowym. Sernik jest bardzo oryginalny w smaku. Masa serowa przygotowana jest z serka kremowego, mleka kokosowego i bitej śmietany, dzięki którym jest kremowa, aromatyczna i lekko kokosowa. Dodatkowo w masie serowej zatopione są orzeźwiające wiśnie w galaretce.

Datli - ZEINAS KITCHEN

Datli - ZEINAS KITCHEN