GODMORGON! Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund. Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. ;) Gj

GODMORGON! Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund. Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. ;) Gj

GODMORGON! Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund. Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. ;) Gj

GODMORGON! Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund. Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. ;) Gj

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

Godaste tekakorna har ni här . . . | Jennys Matblogg | Damernas Värld

Godaste tekakorna har ni här . . . | Jennys Matblogg | Damernas Värld

Det är så lätt att göra glass-sandwich att alla borde göra det! Och så mycket roligare att bjuda på :-)

Det är så lätt att göra glass-sandwich att alla borde göra det! Och så mycket roligare att bjuda på :-)

Världens bästa Tårtbotten! Här kommer ett recept på en ljus tårtbotten som jag alltid använder (om jag inte gör chokladtårtbotten, vill säga) när jag gör mina tårtor.Receptet är helt perfekt för det ger höga, fina och jämna…

Världens bästa Tårtbotten! Här kommer ett recept på en ljus tårtbotten som jag alltid använder (om jag inte gör chokladtårtbotten, vill säga) när jag gör mina tårtor.Receptet är helt perfekt för det ger höga, fina och jämna…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Sega havrerutor | Tidningen Hembakat

Sega havrerutor | Tidningen Hembakat

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA  glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread)

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten | Tidningen Hembakat

Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten | Tidningen Hembakat

Jag har sett många sötsliskiga varianter på biskvier på sistone, men jag föredrar alltid denna variant, med chokladsmörkräm och mörk choklad. Dock har jag spexat till botten genom att göra den av h…

Jag har sett många sötsliskiga varianter på biskvier på sistone, men jag föredrar alltid denna variant, med chokladsmörkräm och mörk choklad. Dock har jag spexat till botten genom att göra den av h…

Perfekt tårtbotten med 3-lika metoden.  Jag som alltid misslyckats med mina tårtbottnar fick äntligen till det till slut. Superbra metod där inga dl mått ska användas, du går efter ögonmått. Blir en fin och hög kaka.  Till en springform på 24 cm: Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en form. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i ett glas, i glaset bredvid fyller du socker och i det tredje glaset har du hälften potatismjöl och vanlig mjöl. Toppa mjölet med 3 tsk bakpulver…

Perfekt tårtbotten med 3-lika metoden. Jag som alltid misslyckats med mina tårtbottnar fick äntligen till det till slut. Superbra metod där inga dl mått ska användas, du går efter ögonmått. Blir en fin och hög kaka. Till en springform på 24 cm: Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en form. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i ett glas, i glaset bredvid fyller du socker och i det tredje glaset har du hälften potatismjöl och vanlig mjöl. Toppa mjölet med 3 tsk bakpulver…

Pinterest
Search