Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom

Matjessillcheesecake med rödlök, dill och forellrom - make vegetarian version?

Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den på apelsin, lime och citron och ringlar över laxen och pilgrimsmusslorna strax före servering.

Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den på apelsin, lime och citron och ringlar över laxen och pilgrimsmusslorna strax före servering.

Man skulle kunna tro att den här rätten kommer från Skagen, denna vackra och mytomspunna plats på nordspetsen av danska Jylland, särskilt eftersom man är speciellt förtjust i räkor här. Sanningen lär dock vara att Tore Wretman uppfann rätten när han deltog i seglingstävlingen "Skagen runt" på 1950-talet. Jag hade förmånen att träffa Tore Wretman vid flera tillfällen och det var fantastiskt att lyssna till hans matberättelser. Jag använder mer crème fraiche i mitt recept, och mindre ...

Skagenröra – enkelt recept

Västerbottenskrustad med löjrom - Recept - Tasteline.com

Västerbottenskrustad med löjrom - Recept - Tasteline.com

Enklaste förrätten eller bara som småplock innan middagen!

Enklaste förrätten eller bara som småplock innan middagen!

Jag måste bara tipsa er om ett helt fantastiskt gott recept som jag åt förra helgen. Det är en härlig liten förrätt som är enkel att göra om man ska ha gäster hemma, eftersom den är lätt att göra t…

Jag måste bara tipsa er om ett helt fantastiskt gott recept som jag åt förra helgen. Det är en härlig liten förrätt som är enkel att göra om man ska ha gäster hemma, eftersom den är lätt att göra t…

Pinterest
Search