Jeg tror, at de fleste af mine læsere herinde kender til bastogne – den der lille, mørkebrune småkage eller kiks, der smager så dejligt af krydderier, efterår, jul og vinterhygge. Men selvom smagen er sådan lidt julet og kanel-agtig, så kan man nu sagtens spise de små, sprøde kager hele året – det gør jeg i …

Jeg tror, at de fleste af mine læsere herinde kender til bastogne – den der lille, mørkebrune småkage eller kiks, der smager så dejligt af krydderier, efterår, jul og vinterhygge. Men selvom smagen er sådan lidt julet og kanel-agtig, så kan man nu sagtens spise de små, sprøde kager hele året – det gør jeg i …

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid.  Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

Åh denna kaka är underbar och sååå god! Den blir härligt mjuk och saftig av vaniljkrämen som man tillsätter i smeten. Den blir ännu godare dagen efter den har bakats, perfekt om man vill förbereda fikat i god tid. Ca 12-14 bitar vaniljkaka Vaniljkräm: 6 msk snabbvispad marsanpulver (se bild) 4 dl mjölk 2 msk vaniljsocker Smet: 250 g rumstemprerad smör 4 dl socker 4 ägg 2 ½ tsk bakpulver 5 dl vetemjöl Garnering: 50 g mandelspån TIPS! Du kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 0,5 g…

En muffin med en Dumle i midten.

Muffins med Dumle

En muffin med en Dumle i midten.

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Nu ska jag bjuda dig på en vansinnigt god kaka, denna bara måste du testa att baka någon dag. Alltså toscan uppepå med cornflakes, ämen den är såååååå mumsig! Ingredienser: 8 ägg 8 dl socker 400 gr smält smör 2 msk vaniljsocker 1/2 msk bakpulver 8,5 dl vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på

Min favorittkake! Ingredienser: 4 eggehviter 2 dl sukker 2 dl kokosmasse 50 g kokesjokolade 4 eggeplommer 100 g sukker 1 ts vaniljesukker 1 dl fløte 100g kaldt smør 1 pk fløte 1 ss sukker 1 pk kokte svisker evt plommesyltetøy Framgangsmåte:  Bunn: Finhakk sjokoladen. Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen … Continue reading Islandskake →

Min favorittkake! Ingredienser: 4 eggehviter 2 dl sukker 2 dl kokosmasse 50 g kokesjokolade 4 eggeplommer 100 g sukker 1 ts vaniljesukker 1 dl fløte 100g kaldt smør 1 pk fløte 1 ss sukker 1 pk kokte svisker evt plommesyltetøy Framgangsmåte: Bunn: Finhakk sjokoladen. Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen … Continue reading Islandskake →

Lätt och fantastiskt god mandelbudapest med jordgubbar och vispgrädde.

Lätt och fantastiskt god mandelbudapest med jordgubbar och vispgrädde.

Svelens populæritet i nyere tid startet i 1971 da fergeselskapet Fjord1 begynte å servere pannekakene ombord sine ruter i Møre og Romsdal. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene.  Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord båtene.   Fjord1s matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million…

Svelens populæritet i nyere tid startet i 1971 da fergeselskapet Fjord1 begynte å servere pannekakene ombord sine ruter i Møre og Romsdal. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord båtene. Fjord1s matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million…

! ... Ikke mine ord, altså;-) Men dette er nå engang navnet på denne helt spesielle kaken som har blitt ENORMT POPULÆR i Amerika. Kaken finnes i et par ulike varianter - noen lyse og noen mørke. Denne versjonen er nærmest som en dessertkake og inneholder ikke noe kakedeig. Bunnen er basert på pecannøtter, og deretter består kaken av et hvitt fyll som lages med kremost, melis og crème fraîche og et mørkt fyll bestående av deilig sjokoladepudding. Og selv om du skulle være av den sorten som…

! ... Ikke mine ord, altså;-) Men dette er nå engang navnet på denne helt spesielle kaken som har blitt ENORMT POPULÆR i Amerika. Kaken finnes i et par ulike varianter - noen lyse og noen mørke. Denne versjonen er nærmest som en dessertkake og inneholder ikke noe kakedeig. Bunnen er basert på pecannøtter, og deretter består kaken av et hvitt fyll som lages med kremost, melis og crème fraîche og et mørkt fyll bestående av deilig sjokoladepudding. Og selv om du skulle være av den sorten som…

Min bedste opskrift på en super lækker toscakage med marcipanbund og en skøn og knasende karameltop med mandler og nødder.

Min bedste opskrift på en super lækker toscakage med marcipanbund og en skøn og knasende karameltop med mandler og nødder.

Pinterest
Sök