Jenny Finn | Köket.se
Hej! Måste tipsa om ett fantastiskt gott och enkelt tillbehör till grillat m.m.! Färskpotatis som rostas i ugnen tillsammans med honung, balsamvinäger, olivolja och salt. Magiskt! Använd helst små potatisar, jag hade inte det igår så delade mina på h
Jennys Matblogg - en inspirerande matblogg
Skandinaviens största rese- & matblogg. Här finner ni massa lättlagad mat, till vardags eller fest för alla olika högtider. Även LCHF kommer ni att hitta. Välkommen!
Grönkålspaj med valnötter och ost
Hallå därute alla kålmaskar och kålgillare, idag har vi en paj som med all säkerhet kommer att falla er i smaken. Grönkålspaj med valnötter, hur smarrigt låter inte det? Och som om att det inte räckte med grönkål och valnötter i pajskalet så har vi dessutom lagt ner en smakrik ost, Västerbottensost för vår del, för att höja smaken ytterligare ett snäpp. Lite lök och vitlök på det och vi är framme vid dagens pajiga mål! Pajen funkar alldeles utmärkt att äta som den är utan tillbehör, som en…
Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé
Panko- och parmesanpanerad kycklingfilé 8 stTillagningstid ca 30 minuter 4 st kycklingfiléer 2 ägg 1/2 dl hackad persiljaca 2-3 dl pankoströbröd ca 2 dl finriven parmesanost saltpepparrapsolja till…
Rosépepparbiffar
Utlovade rosépepparbiffarna kommer här. Servera gärna en god sallad och pressad potatis till. Yummi! 4 port: 600 g nöt eller blandfärs 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl vatten 2 msk ströbröd 1 liten gul lök salt 1/2 msk krossade rosépepparkorn 2 ägg Sås: 1 msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering) 1 […]
Oxfilé med potatiskaka, konjakssås och sparris
Detta recept på oxfilé med potatiskaka, konjakssås och sparris är ett klassiskt och lyxigt nyårsrecept som är lätt att lyckas med.
Gratinerad sötpotatis med limemarinerad halloumi & sparris
Den här rätten har blivit lite av en favorit när det kommer till lite festligare tillfällen. Den kräver lite tid eftersom sötpotatisen ska vara i ugnen i ca 45 minuter men det är den så värd. Under tiden potatisen är i ugnen förbereder du det andra. Här får du en rätt med så mycket olika smaker att du garanterat kommer vilja göra den snart igen. Ingredienser: (4 port) 2 frp halloumi 1 lime 3 vitlöksklyftor 1 msk soja 2 sötpotatisar (om dem är stora ta annars 4 små) Riven ost av valfri sort 2…
äta det här hela sommaren - Edita "Foodjunkie" Renlund
Nu ska ni få en sak ni kommer vilja äta hela sommaren. SÅ enkelt, fräscht, gott och hälsosamt! Ja ni kommer vilja testa och ni kommer inte ångra er 😉 Ta en torr stekpanna, rosta pinjenötter, hasselnötter och lite salt. För ca 2 personer ta 3 persikor och två burrata Sen ska ni bara […]
Klassisk oxfilé provençale | Recept från Köket.se
Namnet låter franskt, men fråga inte efter den här rätten i Frankrike, för där har man aldrig hört talas om den. Den legendariske köksmästaren Julius Carlsson komponerade denna helsvenska rätt en jäktig kväll under sin tid på Stockholmskrogen Cecil. Men det blev restaurang Cattelin i Gamla stan som gjorde den till sitt paradnummer under 1970-talet.
Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten | Kardemummagumman
Jag är en av de utvalda svenska matbloggare som fått äran att komponera ihop ett recept till en av Cono Surs viner i en recepttävling där vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen om huvudvinsten som kommer att vara en resa till Chile för att bes
Fuzzy Flamingo Drink - Recept på goda drinkar - Drinkoteket
Panerad Kycklinigfilee i ungen
Så får du paneringen riktigt krispig och god utan fritös. Servera med BBQ-sås. 6 portioner Ingredienser: Ca 500 g kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer) 180 g panko 3 ägg 1,5 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 nypa svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk oregano krydda 0.5 msk allkrydda (vegeta) 1 tsk curry 0,5 tsk […]
Krämig lövbiffsgryta med soltorkade tomater |
Inför helgen vill jag tipsa om en av de godaste lövbiffsgrytorna jag ätit. Så mycket gottiga ingredienser.
Oxfilé med kantarellsås och potatistimbal
En klassisk festrätt med stekt oxfilé med gräddig sås med kantareller serverat med en timbal bakad med riven potatis smaksatt med getost samt parmalindade gröna bönor. Portionsberäkning oxfilé Räkna 7 bitar på 130-150 gram styck. Finast (och dyrast) är mittdelen på oxfilén sk Chataeubriand. Varianter Till såsen kan du ta 3 dl torkade kantareller och/eller trattkantareller istället för färsk svamp. Eller blanda. Istället för getost i potatistimbalerna kan du ta riven västerbottensost, smulad…
Leif Mannerströms Coeur de filet provencale
Coeur de filet provencale är en riktig paradrätt som serveras på ett stort fat att placera mitt på bordet. Varför inte prova detta recept från Leif Mannerström med oxfilé, vitlöksfräst potatis och haricot verts-knyten?
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng - Recept - Tasteline.com
Underbart smakrik och traditionell rätt till festliga tillfällen som nyår. Helstekt oxfilé serveras här med ugnsbakade körsbärstomater, krämig potatisgratäng och ett ljuvligt kryddsmör. Tips! Gör potatisgratängen, rödvinssåsen och kryddsmöret dagen innan nyårsafton.