Syrade morötter med rödlök och vitlök Daniel Kost & matkonsult- Kostekonom.se
Att lyckas med sina egna mjölksyrade (fermenterade) grönsaker är lättare än vad många tror. Här väljer jag att dela ett recept på syrade morötter med rödlök
Så lätt är det att göra egna soltorkade tomater
Så lätt är det att göra egna Soltorkade Tomater. Dessa marineras i olivolja med örter och vitlök. Smaskens!
Syrade morötter snabbt och enkelt • Morotsliv
Vanligtvis när man fermenterar grönsaker tar det ju några veckor innan de är klara. Min favorit bland fermenteringsburkarna är de syrade morötterna. Men jag har inte alltid tålamod för den långa processen, utan brukar istället göra en snabbvariant. Glasburkar Välj glasburkar till dina syrade morötter. Diska glasburkarna och ställ dem gärna i en kall ugn […]
Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet - ZEINAS KITCHEN
Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos […]
Syrade grönsaker – så fermenterar du allt från vitkål till lök
Slow food för glada magar. Syrade grönsaker kräver inga avancerade maskiner, bara tid att mogna. Fermenteringen gör att de blir konserverade och aromatiska, som är snälla mot magen. Du kan fermentera alla möjliga grönsaker så som lök, våtkål och morötter - vi visar dig hur!
Surkål, så syrar du kål själv! | ICA Buffé
Surkål - grundreceptet för syrning
Hemgjord saltgurka
Lägg in egna små gurkor som Västeråsgurkor eller andra smågurkor i saltlag och smaksätt med lite ättika, socker, dillkronor och pepparrot. Val av salt Till saltlagen ska du använda vanligt salt utan jod. Jod ger annars en bäsk bismak. Du ska ej använda mineralsalt heller. Val av gurka Västeråsgurka kallas de lite större inläggningsgurkorna - de är goda att salta in. Du kan ta andra små gurkor också. Västeråsgurkor kallas även frilandsgurka, druvgurka eller inläggningsgurka. De är i säsong…
Recept: Syra sin egen surk�l - MUMS Milj�mat
Recept: Syra sin egen surk�l. Syra surk�l tar sin tid; f�rst efter 5-7 veckor kan du njuta din egen surk�l. Liksom allt mj�lksyrat ska k�len inte upphettas. Vid hetta �ver kroppstemperatur f�rst�rs alla nyttiga bakterier och enzymer. S� servera k�len knapp ljummen till god korv, r�kt fisk eller varf�r inte l�gga en klick i r�dbetssoppan eller p� r�kosttallriken?