Vegetarisk

10 Pins1 Följare
Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så det blir riktigt frasiga.

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så det blir riktigt frasiga.

Vackra och utsökta sötpotatisbiffar som skiner upp som två solar på tallriken. Biffarna blir otroligt smakrika med hjälp av kryddig ingefära och får en härlig textur av cashewnötter och sesamfrön. Servera med en varm couscoussallad med persilja och plommontomater och ringla över yoghurt.

Vackra och utsökta sötpotatisbiffar som skiner upp som två solar på tallriken. Biffarna blir otroligt smakrika med hjälp av kryddig ingefära och får en härlig textur av cashewnötter och sesamfrön. Servera med en varm couscoussallad med persilja och plommontomater och ringla över yoghurt.

Detta kan nog vara den godaste LCHF-rätten som jag har ätit … Det här behöver du : 1 blomkålshuvud 1/2 gul lök ( 2 pkt bacon ) – kan skippas över för att göra vegetarisk 5 dl creme fraiche 1 msk tomatpure 1 tsk Sambal oelek salt och peppar Ca 1 dl … Läs mer

Detta kan nog vara den godaste LCHF-rätten som jag har ätit … Det här behöver du : 1 blomkålshuvud 1/2 gul lök ( 2 pkt bacon ) – kan skippas över för att göra vegetarisk 5 dl creme fraiche 1 msk tomatpure 1 tsk Sambal oelek salt och peppar Ca 1 dl … Läs mer

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solrosfrön, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solrosfrön, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.

Krämig blomkåls- och broccoligratäng. Utmärkt tillbehör till skinka eller kassler. Med en fräsch sallad till har du ett ypperligt middagsmål som gillas av alla.

Krämig blomkåls- och broccoligratäng. Utmärkt tillbehör till skinka eller kassler. Med en fräsch sallad till har du ett ypperligt middagsmål som gillas av alla.

En vegorätt som inte lämnar något åt slumpen. Kan låta simpelt men här är det tomatsåsen som får rätt touche av stjälksellerin och röd peppar. För djupare smak, låt den koka länge på låg värme.

En vegorätt som inte lämnar något åt slumpen. Kan låta simpelt men här är det tomatsåsen som får rätt touche av stjälksellerin och röd peppar. För djupare smak, låt den koka länge på låg värme.

Kyckling med lime och blomkålsris – recept

Kyckling med lime och blomkålsris – recept

Hemköp

Hemköp


Fler idéer
Pinterest
Sök