Hembakat knäckebröd är tusen gånger godare än det man köper. Dessutom är det lätt att baka. Här är ett utmärkt recept där vi har kryddat det knapriga brödet med fänkål, anis och en gnutta salt.

Hembakat knäckebröd är tusen gånger godare än det man köper. Dessutom är det lätt att baka. Här är ett utmärkt recept där vi har kryddat det knapriga brödet med fänkål, anis och en gnutta salt.

Mjuka hålkakor med anis & fänkål är riktigt goda till frukost och på buffén. Foto Roger Olsson

Mjuka hålkakor med anis & fänkål är riktigt goda till frukost och på buffén. Foto Roger Olsson

Lär dig baka bröd i vedugn! - Gård och Torp.  Recept Mjukt tunnbröd är enklast att börja med som nybörjare. Räkna med att degen jäser minst till det dubbla.   Mjukt tunnbröd, ca 50 kakor 2 pkt (100 gram) jäst 5 liter mjölk 5 hekto margarin eller smör 2 matskedar salt 3 matskedar brödkryddor, anis, fänkål, kummin som stötes eller lägges hela i degen efter smak 1 liter ljus sirap (2 flaskor) 5–6 kilo rågsikt 1–2 kilo vetemjöl till utbakningen   Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Smält…

Lär dig baka bröd i vedugn! - Gård och Torp. Recept Mjukt tunnbröd är enklast att börja med som nybörjare. Räkna med att degen jäser minst till det dubbla. Mjukt tunnbröd, ca 50 kakor 2 pkt (100 gram) jäst 5 liter mjölk 5 hekto margarin eller smör 2 matskedar salt 3 matskedar brödkryddor, anis, fänkål, kummin som stötes eller lägges hela i degen efter smak 1 liter ljus sirap (2 flaskor) 5–6 kilo rågsikt 1–2 kilo vetemjöl till utbakningen Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Smält…

Recept på kryddmuffins. Fänkål, anis och kryddnejlika ger brödet kryddig smak. Passar bra till skaldjur som hummer och havskräftor eller på  kräft­skivan.

Kryddmuffins

Recept på kryddmuffins. Fänkål, anis och kryddnejlika ger brödet kryddig smak. Passar bra till skaldjur som hummer och havskräftor eller på kräft­skivan.

Paleobröd med smak av anis, fänkål och vallmofrön

Paleobröd med smak av anis, fänkål och vallmofrön

16 stycken De här underbara tekakorna får smak av anis, fänkål och havre. Man kan om man vill göra i ordning degen på kvällen och låta den kalljäsa över natten i kylskåpet och baka ut den på morgonen. Då använder man kall degvätska istället för varm.

16 stycken De här underbara tekakorna får smak av anis, fänkål och havre. Man kan om man vill göra i ordning degen på kvällen och låta den kalljäsa över natten i kylskåpet och baka ut den på morgonen. Då använder man kall degvätska istället för varm.

En härlig råglimpa smaksatt med anis och fänkål.

En härlig råglimpa smaksatt med anis och fänkål.

Knäcke med anis och fänkål | Recept ICA.se

Knäcke med anis och fänkål | Recept ICA.se

Knäcke med solrosfrö, linfrö och sesamfrö

Knäcke

Knäckebröd, hade även i anis o fänkål o böt ut vetemjölet mot grahammjöl.

Pinterest
Search