vinjournalen.se - Vin & Mat : Lyxmiddag! Eleganta laxrosa bubblor och möra ankbröst | Jubileumsmiddag inom familjen, romantisk middag på tu man hand eller fashionabel middag med bästa vännerna? Man behöver inte envisas med att servera canapéer om man vill dricka Champagne. En rosa Champagne förhöjer alla middagar och passar utmärkt med fågel och ljust kött. En nyhet som finns på S... http://wp.me/p73gTR-37M

vinjournalen.se - Vin & Mat : Urläckra Gougères med krämig ostfyllning till en lyxig rosa Champagne | Gougères är små franska, mycket goda ostbollar som ursprungligen kommer från staden Tonnerre i Bourgogne, där de har funnits som en lokal specialitet sedan 1800-talet. Oftast serveras de kalla med ett gott smakfullt vin, men man kan också äta ostbollarna varma. Vill man hitta en variant till ostb... http://wp.me/p73gTR-3qX

vinjournalen.se - Vin Tips : Tre vita vintips från USA | Frisk och fruktigt eller smakfullt och fylligt? Här tipsar vi om tre goda vita viner av Riesling, Chardonnay och Zinfandel. Att gardera upp kylen med en flaska eller två av friskt vitt vin kan vara en bra idé om man behöver ha något till hands när man spontant får gäster. Ställ flaskorna kallt oc... http://wp.me/p73gTR-2S5

vinjournalen.se - Vin Tester : Prova ett gott vin och en smakfull cigarr | Ett glas rom eller cognac, en sherry eller en malt whiskey, är väl det som man i första hand tänker på tillsammans med en god cigarr, men visste du att även ett gott glas vin kan förhöja njutningen av en cigarr? ”Cigarrer är gastronomi”, säger entusiasterna, ”en njutning för att stimulera sina si... http://wp.me/p73gTR-2Rd

vinjournalen.se - Vin Fakta : Hur gör man egentligen Champagne? | Hos familjeproducenten Gosset i Epernay, den äldsta vingården i Champagne, har man tillverkat viner sedan 1584, då Pierre Gosset startade som vinodlare och gjorde främst röda viner från egna vinstockar. Kungahuset i Frankrike var på den tiden särskilt imponerade av hans viner som gjordes på druvo... http://wp.me/p73gTR-37G

vinjournalen.se - Vin & Mat : Grillade räkor med färskpotatis på salladsbädd | När det är varmt och soligt har ingen lust att ställa sig vid spisen. Ändå vill man ha något lätt och gott. Du kan fixa en snabb grönsallad mixad med färska potatisar och några grillade räkor. Vi dricker Champagne så klart! Färskpotatis Tigerräkor Olivolja Grön sallad exvis romana eller isberg N... http://wp.me/p73gTR-38U

vinjournalen.se - Ekologiskt : Ankor hjälper ekologisk vingård | Att flora och fauna är viktigt för den ekologiska vingården, vet vi sedan länge. Men, ankor? På Vergenoegd Wine Estate i Stellenbosch i Sydafrika, har man de senaste 30 åren tagit hjälp av 900 ankor av arten Indian Runner. Inte underligt att vinmakaren tagit namnet Runner Duck Wine Company och ge... http://wp.me/p73gTR-36p

vinjournalen.se - Vin Skola : Vad säger färgen om vinet? | Vinets färg säger en del om vinet och genom att titta på färgen kan man få en fingervisning om vad det är för vin. När du provar vin och håller glaset mot en ljuskälla, så kan du till exempel ana om det är ett ungt eller tungt vin, ett smakrikt vin som har en djupare färg eller att det exempelvis... http://wp.me/p73gTR-2Od

vinjournalen.se - Vin Skola : Skottland eller Irland - vem var först med att framställa whisky? | Whisky har en fantastisk historia. Redan på 1300-talet destillerade man i Italien alkohol av vin i medeltida kloster och till stor del för medicinska ändamål, såsom behandling av kolik och smittkoppor. Konsten att destillera spred sig till Irland och Skottland så sent som 1400-talet. James IV av ... http://wp.me/p73gTR-3sc

vinjournalen.se - Vin Tips : Vintips: Varför inte prova en Appassimento? | Det står Appassimento på allt fler vinetiketter. Vad betyder det egentligen? Den italienska vinstilen Appassimento betyder kort att man har framställt vinet på druvor som har torkats under en längre tid innan de pressats. Den pressade saften fermenteras sedan, vilket betyder att druvorna förl... http://wp.me/p73gTR-3ga

Pinterest • Världens idékatalog
Search