Pinterest • Världens idékatalog

Victor Malm: Ingen annan i dag verksa författare skriver med samma våldsamma ambition som Stig Larsson | Toppnyheter | Expressen

Barnkonventionen fyller 25 år.Ungkulturen firar med en sommarserie där våra författare skriver en fri text utifrån var sin paragraf.Helena Granström menar att barn som tvingas somna själva utsätts för en omänsklig behandling.

Norrsken [Ljudupptagning] / Frida Skybäck. ... Första boken om tre systrar i familjen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne under 1800-talets mitt. När Cecilia, den äldsta systern, återvänder hem är hon inte längre densamma; hon skriver och drömmer om att bli författare. Mellansystern Elisabeth har nu allierat sig med den yngsta systern, den provokativa Amelie. #ljudbok #cdbok #romaner

Lin Hallberg, född 5 april 1956, är en svensk författare som främst skriver böcker om hästar för unga, till exempel Sigge-böckerna.

1
1

<p>Författare+är+inte+bara+litterära+skapare+utan+även+företagare.+Innan+du+öppnar+skumpan+och+skriver+på+ett+förlagsavtal+oläst+bör+du+läsa+det+finstilta+noga.+Det+kan+faktiskt+vara+ett+misstag+att+skriva+på+om+vissa+saker+finns,+eller+saknas.+Klicka+på+rubriken+för+att+läsa+vilka.+</p>

Lisa Bjärbo har alltid drömt om att bli författare och skriver i dag ungdomsböcker och barnböcker. I SvD Läs & Skrivs Författarskola delar hon med sig av sina erfarenheter till unga som drömmer om samma sak.

161 författare, akademiker, journalister och kulturarbetare skriver upprop mot polisens jakt på papperslösa

2

DEBATT: Den falska toleransen är ett av multikulturalismens mest destruktiva drag. De som begärt att folk i gemen ska öppna sig för nya impulser verkar ofta inte ha förstått hur de samtidigt gett stöd åt separatister och gränsdragare med en patriarkal samhällssyn, skriver journalist och författare Lars Åberg.

Serie om Ghingis Khan, historiskt duktig o noga författare, som skriver levande o spännande.

1

Äldre män har inte längre någon talan. Och unga kvinnliga författare är okritiserbara. Det skriver i dag LEIF GW PERSSON. Han menar att feminister som reflexmässigt viftar bort all kritik mot tjejer som gubbig gör alla kvinnor en otjänst.