Pinterest • Världens idékatalog

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda grynblandningen med bakpulver, kardemumma, salt och vaniljsocker. Vispa ihop ägg, honung, mandeldryck och blanda med de torra ingredienserna. Häll i en smord ungsform (ca 24 cm i diameter). Nötblandning: Rör ihop nötter, frön med kokosolja och flytande honung. Fördela i formen och baka i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Servera ljummen tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde hallon, färska fikon, björnbär och turkisk yoghurt.

pin 41
heart 9

Krustader med fetaostcreme, mynta och fikon

pin 67
heart 1

Isyyspakkaus

Ostbricka med Mjälloms Tunnbrödskex - made by mary

pin 278
heart 37
speech 1

Olivträd OLEA EUROPAEA, fikon, lavendel LAVANDULA, chokladblomma och smultron växer i KNODD tunna och SOCKER krukor. Frida Eklund Edman, Fridasfina, för Livet Hemma

pin 896
heart 41

En härlig smördegspizza med chèvre och färska fikon passar lika bra sommar som vinter. Gratinera din pizza med krämig röra, ost och smakliga fikon tills den har fin färg. Servera din varma pizza med rucola, ringlad, söt honung och kanske kallskuret.

pin 5

Chocolate pistachio dipped figs

pin 42
heart 6

Morotssoppa med timjan, fetaost, chilli och apelsin! Serverat med fäboknäcke, präst och färska fikon.

pin 38
heart 3

Crostini med getost, fikon och pumpafrö: 1 bake off baguette (gärna surdegsbaguette) 2 msk olivolja 3 färska fikon 1/2 dl pumpakärnor flingsalt med jod 150 g getost 2 msk crema di balsamico

pin 46

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

pin 39

En lyxig förrätt på 10 minuter

Ska du ha gäster ikväll och fortfarande inte har klutat ut någon god förrätt? Här kommer en fantastisk god och inte alls tidskrävande kreation som även funkar till ostbrickan eller som aptitretare. Gratinerade fikon med blåmögelost, rostade mandlar och rosmarin. Färska fikon är favorit. Verkligen. Så härligt söta med en lätt syra. När jag bodde i Frankrike förra året köpte vi fikon på en marknad och åt som äpplen, det är lyx. Servera de här fikonen med på en liten salladsbädd så har du en…

pin 5