Glögg: Swedish mulled wine on apple, cinnamon, ginger and clementine.

Glögg: Swedish mulled wine on apple, cinnamon, ginger and clementine.

Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.

Äppelglöggen görs på en bas av äppelmust och har en ton av apelsin. Smaksätt med färsk ingefära, kardemummakärnor och kanel, och servera sedan varm med tunna äppelklyftor.

Ett svalkande och juligt recept på en fördrink med mousserande vin och glögg med smak av blåbär och ingefära. Perfekt till adventsfesten!

Ett svalkande och juligt recept på en fördrink med mousserande vin och glögg med smak av blåbär och ingefära. Perfekt till adventsfesten!

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Glöm sötsliskig glögg som lägger sig som ett lock i gommen. Här är en uppfriskande hemkokt glögg på rosévin som förutom fin färg även smakar ljuvligt gott av pepprig ingefära, mustig kryddnejlika och syrlig citrus.

Rekorderlig Julecider Glögg: 25ml Cognac eller Brandy, 150ml Rekorderlig Julecider, 100ml fruktigt rött vin (Shiraz), 4 kryddnejlikor, 4 tsk muscovado socker, 1 tsk riven apelsin, 1 tsk riven ingefära och en kanelstång. Hetta upp alla ingredienserna i en kastrull på medelvärme till det är ca 60-70°C. Sila blandningen i en värmetålig kopp eller sejdel. Smakar utmärkt tillsammans med skållade mandlar och russin.

Rekorderlig Julecider Glögg: 25ml Cognac eller Brandy, 150ml Rekorderlig Julecider, 100ml fruktigt rött vin (Shiraz), 4 kryddnejlikor, 4 tsk muscovado socker, 1 tsk riven apelsin, 1 tsk riven ingefära och en kanelstång. Hetta upp alla ingredienserna i en kastrull på medelvärme till det är ca 60-70°C. Sila blandningen i en värmetålig kopp eller sejdel. Smakar utmärkt tillsammans med skållade mandlar och russin.

En smakrik tranbärsglögg med ingefära som du kan servera både kall och varm. Låt tranbär och limeblad koka upp med rörsocker och tranbärsdricka innan du tillsätter ingefära. Prova även att byta tranbären mot lingon för en spännande lingonglögg.

En smakrik tranbärsglögg med ingefära som du kan servera både kall och varm. Låt tranbär och limeblad koka upp med rörsocker och tranbärsdricka innan du tillsätter ingefära. Prova även att byta tranbären mot lingon för en spännande lingonglögg.

Att göra sin egen glögg är både enkelt och gott. Här är ett recept på glögg smaksatt med klassiska julkryddor såsom nejlikor, kanel & ingefära.

Glögg – enkelt recept

Att göra sin egen glögg är både enkelt och gott. Här är ett recept på glögg smaksatt med klassiska julkryddor såsom nejlikor, kanel & ingefära.

Färsk glögg1. äppelglögg1 liter            äppelmust, av god kvalitet1 bit              ingefära½ dl              socker½ dl              honung1 bit              citrongräs1 kruka         citronmeliss1                    citron, endast skal1 bit              ingefära Värm äppelmust med skivad  (…)

Färsk glögg1. äppelglögg1 liter äppelmust, av god kvalitet1 bit ingefära½ dl socker½ dl honung1 bit citrongräs1 kruka citronmeliss1 citron, endast skal1 bit ingefära Värm äppelmust med skivad (…)

Äppelglögg1 liter            äppelmust, av god kvalitet1 bit              ingefära½ dl              socker½ dl              honung1 bit              citrongräs1 kruka         citronmeliss1                    citron, endast skal1 bit              ingefäraVärm äppelmust med skivad ingefära, honun (…)

Äppelglögg1 liter äppelmust, av god kvalitet1 bit ingefära½ dl socker½ dl honung1 bit citrongräs1 kruka citronmeliss1 citron, endast skal1 bit ingefäraVärm äppelmust med skivad ingefära, honun (…)

Pinterest
Search