Iransk mat

Utforska relaterade ämnen

Vegetarian Salad Olivieh

Vegetarian Salad Olivieh

Click here for the full "Taste of Persian Cuisine" story.   Kashkeh Bademjan is popular Persian appetizer that can be eaten warm or at room temperature with toasted pita wedges, flat bread, or...

Kashkeh-Bademjan (Persian Roasted Eggplant Dip with Whey + Herbs)

Click here for the full "Taste of Persian Cuisine" story. Kashkeh Bademjan is popular Persian appetizer that can be eaten warm or at room temperature with toasted pita wedges, flat bread, or...

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

Khoresht e Ghormeh Sabzi - persisk lammgryta

Denna klassiska persiska lammgryta med torkad lime och örter är enormt aromatisk och samtidigt frisk i smaken. Mängden och proportionerna på kryddorna varierar från recept till recept. De grövsta stjälkarna ska rensas bort innan örterna hackas. Servera med yoghurt, vitt ris och en eller flera pickels. Iransk pickels samt torkad lime får man tag på i butiker med mat från Mellanöstern.

بادمجون شکم پر یا به قول گیلانیا تک دوکون اول پوست بادمجون رو میگیریم بعد توی ماهیتابه باروغن سرخ میکنیم از یک طرف شکمشو باز میکنیم و موادی که شامل مخلوط گردوی رنده شده،سبزی معطر محلی (نعنا،ریحان،مرزه) داخلش میریزم و میذاریم سرخبشه ^_^

بادمجون شکم پر یا به قول گیلانیا تک دوکون اول پوست بادمجون رو میگیریم بعد توی ماهیتابه باروغن سرخ میکنیم از یک طرف شکمشو باز میکنیم و موادی که شامل مخلوط گردوی رنده شده،سبزی معطر محلی (نعنا،ریحان،مرزه) داخلش میریزم و میذاریم سرخبشه ^_^

ته چین مرغ ۲ طبقه مواد لازم برنج ۴ پیمانه سینه مرغ بدون استخوان ۱ عدد ماست کیسه ای ترش یا ماست سفت ۵۰۰ گرم تخم مرغ ۴ عدد زعفران ...

ته چین مرغ ۲ طبقه مواد لازم برنج ۴ پیمانه سینه مرغ بدون استخوان ۱ عدد ماست کیسه ای ترش یا ماست سفت ۵۰۰ گرم تخم مرغ ۴ عدد زعفران ...

ته دیگ

ته دیگ

Nougat Candy Recipe How To Cook That by Ann Reardon - YouTube

Nougat Candy Recipe How To Cook That by Ann Reardon - YouTube

Recipe Details | Sprouted KAMUT® khorasan flour pancakes | Kamut Brand® Khorasan Wheat

Recipe Details | Sprouted KAMUT® khorasan flour pancakes | Kamut Brand® Khorasan Wheat

Pinterest
Sök