Italienska kakor

Utforska relaterade ämnen

Biscotti- Italienska kakor

Biscotti- Italienska kakor

Italienska parmarullar

Italienska parmarullar

Mandelbiscotti biscotti med mandel

Mandelbiscotti biscotti med mandel

1 bröd Det här härliga receptet har vi fått från kokboksförfattaren Mekto Ganic och hennes bok Bröd och kakor – baka utan gluten. Hennes mål var att ta fram ett bröd med rätt tuggmotstånd och lite lantlig smak för att komma så nära den italienska smaken som möjligt. Brödet går att toppa med soltorkade tomater, oliver och… Fortsätt att läsa →

1 bröd Det här härliga receptet har vi fått från kokboksförfattaren Mekto Ganic och hennes bok Bröd och kakor – baka utan gluten. Hennes mål var att ta fram ett bröd med rätt tuggmotstånd och lite lantlig smak för att komma så nära den italienska smaken som möjligt. Brödet går att toppa med soltorkade tomater, oliver och… Fortsätt att läsa →

Kyckling i ugn med mozzarella, valnötter och salami

Kyckling i ugn med mozzarella, valnötter och salami

Italienska bröd

Italienska bröd

Toppa den italienska ostkakan med pinjenötter.

Toppa den italienska ostkakan med pinjenötter.

Små pajer med italienska smaker av parmesan, salami och  oregano gör minipajerna  till en fest för läckergommar.

Små pajer med italienska smaker av parmesan, salami och oregano gör minipajerna till en fest för läckergommar.

Italienska mandelskorpor

Italienska mandelskorpor

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Amaretti är underbara små italienska mandelkakor som är så där perfekt knapriga, men samtidigt sega i konsistensen. Du bakar dem enkelt med äggvita, socker och mandelmjöl. Med en skvätt mandellikör blir kakorna extra goda - inte minst till en fräsch fruktsallad!

Italienska mandelkakor

Italienska mandelkakor

Lika vacker som god blir den frysta lingontårtan med pyttesmå italienska maränger. Perfekt dessert som du kan ha klar i frysen långt i förväg.

Lika vacker som god blir den frysta lingontårtan med pyttesmå italienska maränger. Perfekt dessert som du kan ha klar i frysen långt i förväg.

Den italienska marängen är mjuk och en aning seg i konsistensen, och påminner om fyllningen i en kokosboll.

Apelsin- och choklad-marängpaj Den italienska marängen är mjuk och en aning seg i konsistensen, och påminner om fyllningen i en kokosboll

Den italienska marängen är mjuk och en aning seg i konsistensen, och påminner om fyllningen i en kokosboll.

Härliga biscotti med fikon, sötmandel och apelsin.

Härliga biscotti med fikon, sötmandel och apelsin.

Biscotti - italienska skorpor

Biscotti - italienska skorpor

mandelkakor_lovelylife    Italienska mandelkakor    ca 25 kakor    200 g sötmandel  1 1⁄4 dl strösocker  2 st bittermandel  1 1⁄2 msk amaretto (mandellikör)  2 äggvitor (från ägg modell mindre)  florsocker

mandelkakor_lovelylife Italienska mandelkakor ca 25 kakor 200 g sötmandel 1 1⁄4 dl strösocker 2 st bittermandel 1 1⁄2 msk amaretto (mandellikör) 2 äggvitor (från ägg modell mindre) florsocker

Pinterest
Sök