Pinterest • Världens idékatalog

Foto Dorothea Lange. Under WW2 deporterade USA alla sina japansk-amerikanska medborgare till läger. Inte som nazismens dödsläger, bara "vanliga" koncentrationsläger.

51
7

I september 1943 tar den tyska ockupationsmakten ett hårdare grepp om Danmark. Tyskarna kräver att landets judar ska skickas till koncentrationsläger. Planerna läcker dock ut och tusentals människor bestämmer sig för att hjälpa judarna – till och med tyskarna hjälper dem att fly.

WORLD WAR II: POSTER. Anti-Japanese World War II poster of a samurai surrounded by Axis flags attacking Allied ships.

94
21

Rolf Mengele on meeting his father, Dr. Josef Mengele - YouTube

14
1

Kannibalism härjade i Nazitysklands koncentrationsläger | Varldenshistoria.se

från Bokus.com

Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga

Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga (pocket)

Karta utvisande koncentrationsläger och förintelseläger under andra världskriget.

Det tysta arvet / Monica Hirsch & Maja Kristin Nylander ... DET TYSTA ARVET - är en bok om romer under Förintelsen. Överlevande, barn och barnbarn till överlevande berättar om vad som hände dem och andra romer under andra världskriget. De tillhör familjer som skickades till koncentrationsläger, som gömde sig i skogar och som såg människor på flykt avrättas.

Åtta demonstranter från Nordiska rikspartiet dyker upp på Lilla torget i Växjö. Det tar inte många minuter förrän tusentals människor börjar jaga dem genom stan. Kvinnan med handväskan är polska och har släktingar som suttit i koncentrationsläger. Polis tillkallas från hela Småland. Skinnskallarna låser till sist in sig på en toalett på järnvägsstationen tills polisen befriar dem.