Recept på Tortillabröd – baka tortillas. Enkelt och gott. Tortilla är en vanlig maträtt i Mexico och Centralamerika. En deg av majsmjöl klappas ut till tunna kakor, vilka steks på en het häll. Stekningen sker två gånger på ena sidan och en på andra, vilket gör att brödet blåser upp sig. I spansktalande länder är dock den mest populära varianten tortilla española, som baseras på ägg, potatis och lök. Här är recept är baserat på vetemjöl och du gräddar enkelt bröden i stekpanna.

Recept på Tortillabröd – baka tortillas. Enkelt och gott. Tortilla är en vanlig maträtt i Mexico och Centralamerika. En deg av majsmjöl klappas ut till tunna kakor, vilka steks på en het häll. Stekningen sker två gånger på ena sidan och en på andra, vilket gör att brödet blåser upp sig. I spansktalande länder är dock den mest populära varianten tortilla española, som baseras på ägg, potatis och lök. Här är recept är baserat på vetemjöl och du gräddar enkelt bröden i stekpanna.

Ett urgott bröd med grönkål, fetaost och oliver som passar perfekt till soppor och grytor

Ett urgott bröd med grönkål, fetaost och oliver som passar perfekt till soppor och grytor

En perfekt lunchmacka, fylld med en röra gjord på ägg, majs och tonfisk. Toppa med tunna tomatskivor, två eller tre salladsblad och lagom mycket ost – sen behövs bara en vända i mackgrillen!

Recept: Big tuna melt – grillad sub med ägg- och tonfiskröra

Underbart franskt bakverk med smör, vanilj och äggulor i degen. Foto Susanna Blåvarg.

Underbart franskt bakverk med smör, vanilj och äggulor i degen

Ryskadockor: Brunch; Äppelmuffins, recept nummer två :)

Ryskadockor: Brunch; Äppelmuffins, recept nummer två :)

OSTSᏣONᏋS || Enkla att baka & försvinnande goda. Ostscones ska ätas helt nybakta, då är de som godast | 12 st. 8 dl vetemjöl ~ 1 tsk salt ~ 2 tsk bakpulver ~ 100 g rumsvarmt smör ~ 2 dl mjölk ~ 1 dl grädde ~ 1 dl riven vällagrad ost, t ex Västerbottensost ~ 1 uppvispat ägg till pensling ~ Vallmofrö | (1)Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt mjölk, grädde och ost och knåda till en smidig deg. (2)Dela degen i två bitar och tryck ut till två plattor…

OSTSᏣONᏋS || Enkla att baka & försvinnande goda. Ostscones ska ätas helt nybakta, då är de som godast | 12 st. 8 dl vetemjöl ~ 1 tsk salt ~ 2 tsk bakpulver ~ 100 g rumsvarmt smör ~ 2 dl mjölk ~ 1 dl grädde ~ 1 dl riven vällagrad ost, t ex Västerbottensost ~ 1 uppvispat ägg till pensling ~ Vallmofrö | (1)Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt mjölk, grädde och ost och knåda till en smidig deg. (2)Dela degen i två bitar och tryck ut till två plattor…

Gotlandslimpa är ett saftigt och kryddigt bröd som kräver lite tid och praktisk planering, men det är det väl värt! Eftersom brödet vinner på att ”ligga till sig” ett dygn är det smart att börja med skållningen två dagar innan man tänker äta det.

Gotlandslimpa är ett saftigt och kryddigt bröd som kräver lite tid och praktisk planering, men det är det väl värt! Eftersom brödet vinner på att ”ligga till sig” ett dygn är det smart att börja med skållningen två dagar innan man tänker äta det.

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1…

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1…

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

Att laga mat i micron låter inte speciellt hett om du frågar mig. Men jösses vad gott detta glutenfria lchf-bröd blir. Lite som scones, fast med frön i. Och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter! Klicka nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microfröbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smält smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk solroskärnor/pumpafrön eller en blandning av dessa Knappt 1 tsk bakpulver…...

2 portioner kesokaka:  1 ägg 2 msk vetemjöl (eller 3msk mandelmjöl) 2dl keso 1dl vispgrädde 0,5dl vatten 1,5-2msk farinsocker 0,5dl solrosfrön 1tsk malen kardemumma   - Värm ugnen till 175 grader.  - Smörj två portionsformar. Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Häll smeten i formarna. Grädda i ugnen i 35-40 min, de ska få lite färg ovanpå. - Låt kesokakan svalna innan den ska ätas.

2 portioner kesokaka: 1 ägg 2 msk vetemjöl (eller 3msk mandelmjöl) 2dl keso 1dl vispgrädde 0,5dl vatten 1,5-2msk farinsocker 0,5dl solrosfrön 1tsk malen kardemumma - Värm ugnen till 175 grader. - Smörj två portionsformar. Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Häll smeten i formarna. Grädda i ugnen i 35-40 min, de ska få lite färg ovanpå. - Låt kesokakan svalna innan den ska ätas.

Kokospannkakor med banan - 1 portion (5 plättar/små pannkakor)  2 ägg 1 liten banan (ca 80 gram) 1 ½ msk kokosmjöl 2 krm bakpulver ev. ½ krm vaniljpulver   Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Värm smör i en (eller två) stekpanna och gör små pannkakor/plättar. Gör gärna två i vare stekpanna. Det tar ca fem minuter innan man kan vända plättarna.

Kokospannkakor med banan - 1 portion (5 plättar/små pannkakor) 2 ägg 1 liten banan (ca 80 gram) 1 ½ msk kokosmjöl 2 krm bakpulver ev. ½ krm vaniljpulver Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Värm smör i en (eller två) stekpanna och gör små pannkakor/plättar. Gör gärna två i vare stekpanna. Det tar ca fem minuter innan man kan vända plättarna.

Detta microbröd blir saftigt och gott och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter, rysligt snabbt med andra ord! Tryck nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk gröna oliver utan kärnor, jag skulle säga att det motsvarar ca 8 stycken Knappt 1 tsk bakpulver En nypa salt Gör ditt microbröd så här: Blanda samman…

Detta microbröd blir saftigt och gott och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter, rysligt snabbt med andra ord! Tryck nedan för att komma till receptet. Ingredienser till två microbröd, eller ett stort: 1 ägg 1 tsk fiberhusk 1 msk smör 1 msk vatten 4 msk mandelmjöl 4 msk sesamfrön (skalade) 2 msk gröna oliver utan kärnor, jag skulle säga att det motsvarar ca 8 stycken Knappt 1 tsk bakpulver En nypa salt Gör ditt microbröd så här: Blanda samman…

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA  glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread) Hembakat tunnbröd stekpannebröd

Ghakkun - samiskt tunnbröd (Gáhkku, AKA glödkaka or rieska, is a soft sami flatbread) Hembakat tunnbröd stekpannebröd

Pinterest
Search