» Tjälknöl på nöt Dalsjöfors Kött

» Tjälknöl på nöt Dalsjöfors Kött

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Ädelfärskosten lyfter julens matbröd till nya höjder, men passar självklart bra året om! Mortlad grönpeppar ger ädelfärskosten en djupare ton och bryter av fint ifall matbrödet är lite sötare.

Ädelfärskosten lyfter julens matbröd till nya höjder, men passar självklart bra året om! Mortlad grönpeppar ger ädelfärskosten en djupare ton och bryter av fint ifall matbrödet är lite sötare.

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Apelsin- och rödlökssallad

Apelsin- och rödlökssallad

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Ett annorlunda och spännande recept på äggstanning. Servera den varma äggstanningen tillsammans med rökt matjesill, gräslök och rödlök. Krämigt, matigt och gott!

Ett annorlunda och spännande recept på äggstanning. Servera den varma äggstanningen tillsammans med rökt matjesill, gräslök och rödlök. Krämigt, matigt och gott!

Recept: Lantterrin med portvin och pistage

Recept: Lantterrin med portvin och pistage

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

Marshmallow in the middle chocolate cupcakes @katiehappympm - great pin @caralesley !

marshmallow in the middle chocolate cupcakes

A sweet surprise to the ordinary cupcake with these easy marshmallow in the middle chocolate cupcakes. So easy - and so, so good!

Testa att lägga röror av ädelost och saffran eller en tsatsiki av rödbetor på skinksmörgåsen. Gott, enkelt och variationsrikt! Rörorna och tsatsikin innehåller bland annat kesella, matlagningsyoghurt, fetaost och rödlök.

Testa att lägga röror av ädelost och saffran eller en tsatsiki av rödbetor på skinksmörgåsen. Gott, enkelt och variationsrikt! Rörorna och tsatsikin innehåller bland annat kesella, matlagningsyoghurt, fetaost och rödlök.

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Att göra egen senap är inte särskilt svårt. Grunden består av senapsfrön, vinäger och honung. Just denna variant har vi smaksatt med äppelmust, lite extra gott till den där första mackan med julskinka på.

Att göra egen senap är inte särskilt svårt. Grunden består av senapsfrön, vinäger och honung. Just denna variant har vi smaksatt med äppelmust, lite extra gott till den där första mackan med julskinka på.

Precis lagom saftiga med god och gräddig smak. Det är vad du får om du följer detta recept på klassiska köttbullar – noga provlagat med målet att kora den allra bästa. Den vågade twistar till det med torkad svamp, ansjovis och kakao – eller vin och leverpastej!

Precis lagom saftiga med god och gräddig smak. Det är vad du får om du följer detta recept på klassiska köttbullar – noga provlagat med målet att kora den allra bästa. Den vågade twistar till det med torkad svamp, ansjovis och kakao – eller vin och leverpastej!

Pinterest
Search