Pinterest • Världens idékatalog

Tänk att få sova i släta, nymanglade lakan. Allt fler upptäcker charmen – och nyttan – med att mangla. Icakuriren visar hur du gör.

Nyttan med eko ifrågasätts på helt fel grunder | ekolantbruk.se

Det har varit ett dundrande äppelår på många platser, men vad gör man när pajerna, moset och krämen helt tagit musten ur en? Jo, man återvinner. – Den stora nyttan är att man kan ha det som drivmedel i bilar och bussar. Man kan ersätta fossilt bränsle med biogas istället, säger Carin Kvillborn, teknisk utredare Stockholm Vatten, till SVT. Förra året fick Stockholms stad in 235 ton fallfrukt, vilket ger tillräckligt med bränsle för att åka elva varv runt jorden med en biogasbil.

Livet i Bokstavslandet: Alfabetet - UR.se

4

Örtexperten Alexandra De Paoli tipsar om nyttan med rönnbär | Epoch Times Sverige

Livet i Bokstavslandet : Alfabetet

6

TT-artikel om forskare som ifrågasätter nyttan med ekomat ifrågasätts (Pinnar bl. a. för att det är en påminnelse att man helst själv ska läsa en studie och inte alltid tro på vad andra påstår den säger. Missförstånd och feltolkningar uppstår lätt - och än lättare om uttolkaren vill driva sin egen tes.)

Blir 2014 chiafröets år? Fulladdat med näring, och med mer omega-3 än någon annan naturlig källa, börjar chia ta täten bland våra superlivsmedel. Men varför är chiafrön så nyttiga? Vi bad kostexperten Carolin Helt svara på det.

2

Strategi. ”Kortaste vägen till resultat”. Så förklarar Ebba Burman nyttan med våra strategitjänster. Strategi är att nosa reda på förutsättningarna, rikta nästippen mot målet och söka reda på de mest effektiva vägarna. I mer komplexa uppdrag gör vi en förstudie. Du som beställare får en snabb överblick av vad som ska prioriteras. Därefter beslutar man om mer ingående analyser av förutsättningar och målgruppernas beteende.

från Foursquare

Amiens

De brittiska styrkorna kunde erövra nästan alla sina mål med endast små förluster, vilket visade på nyttan av Plumers taktik, anfall mot begränsade mål istället för jätteoffensiver. De brittiska förlusterna uppgick ”endast” till 16 500. På en enda dag förlorade tyskarna 25 000, varav ungefär 10 000 i explosionen.

2