Hemgjord, het och rökig ketchup med chipotle och lingon. Spännande tillbehör till vilda korvar på t ex älg, hjort eller rådjur.

Hemgjord, het och rökig ketchup med chipotle och lingon. Spännande tillbehör till vilda korvar på t ex älg, hjort eller rådjur.

Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags. Fungerar naturligtvis med vilken stek som helst. Rådjur, älg, hjort, nöt, gris mm. Jag bryner den i nät eller steksmöre och fyller

Kalvstek i örtagårdssås (Kryddburken)

Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags. Fungerar naturligtvis med vilken stek som helst. Rådjur, älg, hjort, nöt, gris mm. Jag bryner den i nät eller steksmöre och fyller

Festfin rätt med blåbärssås och smörstekta kantareller till hjortfilén. Hjort kan ersättas med liknande mörkt kött, som rådjur eller nöt.

Hjortfilé med blåbärssås Festfin rätt med blåbärssås och smörstekta kantareller till hjortfilén. Hjort kan ersättas med liknande mörkt kött, som rådjur eller nöt

Festfin rätt med blåbärssås och smörstekta kantareller till hjortfilén. Hjort kan ersättas med liknande mörkt kött, som rådjur eller nöt.

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Mustig viltgryta Recept på mustig viltgryta. Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering

Grytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Viltstek med portvinssås

Viltstek med portvinssås

Älgkött är både magert och lättsmält. Det kan bytas mot hjort, rådjur eller vildsvin eller mot vanligt nötkött.

Älgkött är både magert och lättsmält. Det kan bytas mot hjort, rådjur eller vildsvin eller mot vanligt nötkött.

Allt vilt kött passar i den här grytan. Älg, hjort, rådjur – eller nötkött. Gör en stor sats, den blir bara godare om den får stå till sig och resterna kan frysas in.

Höstens vilda gryta

Allt vilt kött passar i den här grytan. Älg, hjort, rådjur – eller nötkött. Gör en stor sats, den blir bara godare om den får stå till sig och resterna kan frysas in.

Jägargryta

God, Dios, Allah, Praise God, The Lord

Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.

Viltgräddsås – recept

Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.

Under höstens jaktsäsong kan såväl älg som ren och ibland rådjur och hjort, de senare ofta hållna i hägn, dyka upp i välsorterade livsmedelsbutiker. En vegetarian bör förstås inte konsumera kött av något slag. Men även här finns en lightversion. De som säger att de i stort sett är vegetarianer, men äter kött under vissa speciella omständigheter, skriver Mats-Eric Nilsson om viltkött. Då har vi här på SvD samlat ihop några vilda recept.

Under höstens jaktsäsong kan såväl älg som ren och ibland rådjur och hjort, de senare ofta hållna i hägn, dyka upp i välsorterade livsmedelsbutiker. En vegetarian bör förstås inte konsumera kött av något slag. Men även här finns en lightversion. De som säger att de i stort sett är vegetarianer, men äter kött under vissa speciella omständigheter, skriver Mats-Eric Nilsson om viltkött. Då har vi här på SvD samlat ihop några vilda recept.

Körsbärssaft

Körsbärssaft

Supergod kycklinggratäng med mozarella och pinjenötter. Jag brynte filéerna och tog en extra tesked sambal oelek. Mums!

Supergod kycklinggratäng med mozarella och pinjenötter. Jag brynte filéerna och tog en extra tesked sambal oelek. Mums!

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Pinterest
Search