Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Kvass av hallon/vinbär mm tillverkas traditionellt av gammalt rågbröd som får jäsa i vatten med olika smaksättningar.

Kvass av hallon/vinbär mm tillverkas traditionellt av gammalt rågbröd som får jäsa i vatten med olika smaksättningar.

Bröd att baka: Gammeldags danskt rågbröd

Bröd att baka: Gammeldags danskt rågbröd

Mitt nya favorit bröd. Det bakas ofta. Och det är superlätt att göra. Receptet kommer från tidningen Hembakat. Kalljäst rågbröd Ingredienser: 15 g jäst 4 dl kallt vatten 1 dl fint rågmjöl 1 dl rågs...

Kalljäst rågbröd. Nya favorit brödet.

Mitt nya favorit bröd. Det bakas ofta. Och det är superlätt att göra. Receptet kommer från tidningen Hembakat. Kalljäst rågbröd Ingredienser: 15 g jäst 4 dl kallt vatten 1 dl fint rågmjöl 1 dl rågs...

Fylligt rågbröd – 2 bröd 25 g jäst 7 dl rumsvarmt vatten 2 tsk salt 1–2 tsk kummin  2 msk honung eller mörk sirap 2 msk olja eller mjukt mat...

Fylligt rågbröd – 2 bröd 25 g jäst 7 dl rumsvarmt vatten 2 tsk salt 1–2 tsk kummin 2 msk honung eller mörk sirap 2 msk olja eller mjukt mat...

Formbakat rågbröd med fikon

Formbakat rågbröd med fikon

DAG 1: 5 dl vatten 4,5 dl rågkross 3 dl pumpafrön (går såklart lika bra med solrosfrön) 1 dl linfrön 100 g aprikoser (ca 1,5 dl) 100 g hasselnötter (ca 1,5 dl) 1 msk salt DAG 2: 5 dl vatten 2 dl mö…

Danskt rågbröd med aprikos, pumpafrön och hasselnötter

Rågbröd med aprikos, pumpafrön & hasselnötter - Vegoteket (Common in Sweden)

Hönökaka (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Hönökaka (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Swedish Bread, Swedish Foods, Swedish Recipes, Pan Bread, Bread Cake, Bread Bun, Savoury Bakes, Sweden, Baking Breads

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

Nattjästa frukost-bullar med aprikoser och valnötter - Recept från Mitt kök - Mitt Kök | Recept | Mat | Julmat | Vin | Öl

Nattjästa frukost-bullar med aprikoser och valnötter

Nattjästa frukost-bullar med aprikoser och valnötter (in Swedish) //Breakfast buns with apricots and walnuts that get fermented at night and baked in the oven in the morning.

En krämig paprikadipp som smakar ljuvligt . En blandning mellan rökig paprika, krämig och het chili. Så gott! Servera som en dippa med grönsaksstavar, en sås till grillat eller med ett gott bröd.

En krämig paprikadipp som smakar ljuvligt . En blandning mellan rökig paprika, krämig och het chili. Så gott! Servera som en dippa med grönsaksstavar, en sås till grillat eller med ett gott bröd.

Pinterest
Search