Bakade saftiga goda bagels i helgen cirka 6kh/bulle och totalt blev det 6 små RECEPT: Rör samman 1 dl chiafrön 1/2 dl solroskärnor 2 tsk bakpulver 1/2 dl mandelmjöl 3 msk profiber 2 msk fiberhusk och lite salt. Knäck i 4 ägg och blanda i cirka 1 dl turkisk yoggi och lite sötning (valfritt). Låt degen jäsa några min och forma sedan till 6 små bagles (eller 4 större) och platta ut på en klädd plåt och tryck ner ett finger för att skapa hålet. In i ugnen på 200 grader cirka 20 min (håll koll)…

Bakade saftiga goda bagels i helgen cirka 6kh/bulle och totalt blev det 6 små RECEPT: Rör samman 1 dl chiafrön 1/2 dl solroskärnor 2 tsk bakpulver 1/2 dl mandelmjöl 3 msk profiber 2 msk fiberhusk och lite salt. Knäck i 4 ägg och blanda i cirka 1 dl turkisk yoggi och lite sötning (valfritt). Låt degen jäsa några min och forma sedan till 6 små bagles (eller 4 större) och platta ut på en klädd plåt och tryck ner ett finger för att skapa hålet. In i ugnen på 200 grader cirka 20 min (håll koll)…

frallor_recept bakpulver

frallor_recept bakpulver

Recept: Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd  Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd (8 st små)  2 dl kvarg 2 ägg 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl havregrynsmjöl eller annat mjöl som t.ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl 1/2 dl kokosmjöl 3-4 tsk fiberhusk en nypa salt ägg till pensling pumpakärnor

Recept: Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd Fiber- och proteinrikt snabbakat bröd (8 st små) 2 dl kvarg 2 ägg 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl havregrynsmjöl eller annat mjöl som t.ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl 1/2 dl kokosmjöl 3-4 tsk fiberhusk en nypa salt ägg till pensling pumpakärnor

Kesofrallor, 7 st  6 ägg 250 gr keso 1,5 dl kokosmjöl 2 msk fiberhusk 4 tsk bakpulver 2 msk smält kokosolja 1 nypa salt lite frö till att strö över (man kan även ha i lite frö i smeten om man vill ha lite mer ”crunsch”) Knäcken äggen i en bunke och mixa slätt tillsammans med keso. Ha i övriga ingredienser och blanda slätt. Med blöta händer, forma frallor och lägg på en plåt. Strö över lite frö (jag använde chai-frö) och grädde i ugnen i 15-20 min på ca 200 grader.  Ev lite lägre temperatur

Kesofrallor och hur man kan ersätta ägg i bakning - Ät bra, må bra

Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost?? Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt! Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här. 4-6 bullar 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver) 1 tsk salt 2 ägg 2 dl rysk…

cups almond flour cups pofiber 1 tablespoons Fiberhusk 1 tsp baking powder 1 teaspoon salt 2 eggs 2 cups yoghurt or sour cream 3 tablespoons water 3 tablespoons melted butter or coconut oil black seeds + beaten egg min

Enkelt, mättande och väldigt gott. Korv med bröd helt enkelt, fast enligt LCHF såklart. Gjorde egna korvbröd och gick då efter mitt recept på pofiberfrallor.

Enkelt, mättande och väldigt gott. Korv med bröd helt enkelt, fast enligt LCHF såklart. Gjorde egna korvbröd och gick då efter mitt recept på pofiberfrallor.

GLUTENFRIA FRALLOR UTAN JÄST

GLUTENFRIA FRALLOR UTAN JÄST

Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller van

Hastbullar med vaniljkräm (lindasbakskola.ned.betaurl.se)

Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller van

Brötchen

Frallor / Hamburgerbröd etc.

Denna vecka bjuder Elsa på nyttigt bröd/scones. // This weeks recipe by Elsa. Ingredienser: // Ingredients: 2 dl kvarg // 2 dl quark 1 dl dinkelmjöl // 1 dl spelled flour 1 dl fiber havregryn // 1 dl oats 1 msk linfrön // 1 tbsp flax seeds 1 tsk bakpulver // 1 tsp baking powder Lite salt // pinch of

Denna vecka bjuder Elsa på nyttigt bröd/scones. // This weeks recipe by Elsa. Ingredienser: // Ingredients: 2 dl kvarg // 2 dl quark 1 dl dinkelmjöl // 1 dl spelled flour 1 dl fiber havregryn // 1 dl oats 1 msk linfrön // 1 tbsp flax seeds 1 tsk bakpulver // 1 tsp baking powder Lite salt // pinch of

Bullarna:  250 g lättkesella  1 dl (50g) havremjöl  0,5 dl (30 g) rismjöl**  0,5 dl (20g) whey complete vanilj  1 tsk kardemumma  1 tsk bakpulver  2 msk stevia strö Sätt på ugnen på 175C.  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked.  3. Forma (med händerna) 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.  4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.  Keso-krämen:  250 g minikeso (eller lättkesella)  1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver  1 msk stevia strö

Bullarna: 250 g lättkesella 1 dl (50g) havremjöl 0,5 dl (30 g) rismjöl** 0,5 dl (20g) whey complete vanilj 1 tsk kardemumma 1 tsk bakpulver 2 msk stevia strö Sätt på ugnen på 175C. 2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked. 3. Forma (med händerna) 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. 4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Keso-krämen: 250 g minikeso (eller lättkesella) 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver 1 msk stevia strö

Bagel with black pepper, thyme and sea salt

This Homemade Bagel recipe is featured in the Bagels Feed,Egg Sandwiches Feed along with many more.

Lchf, Father, Burgers, Low Carb, Quotes, Tortillas, Pizzas, Real Foods, Pancakes, Good

Supergott, supernyttigt OCH glutenfritt! Foto Linda Andersson

Supergott, supernyttigt OCH glutenfritt! Foto Linda Andersson

Pinterest
Search