Det doftar hembakat i köket.   Recept på snabbakat bröd  4 dl naturell yoghurt, 2 msk sirap, 1 tsk salt, 2 tsk bikarbonat blandas ihop. Tillsätt  6 dl rågsikt, 2 dl havregryn, 1 dl solrosfrön,  1/2 dl pumpakärnor,  1/2 dl linfrön, 1 tsk tranbärspulver, 2 msk ströaprikoser,1 dl russin. Bred smeten på bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön. Grädda i 175 grader i ca 1 timme. Låt svalna och skär i bitar. #bodystorecom #receptkampen

Det doftar hembakat i köket. Recept på snabbakat bröd 4 dl naturell yoghurt, 2 msk sirap, 1 tsk salt, 2 tsk bikarbonat blandas ihop. Tillsätt 6 dl rågsikt, 2 dl havregryn, 1 dl solrosfrön, 1/2 dl pumpakärnor, 1/2 dl linfrön, 1 tsk tranbärspulver, 2 msk ströaprikoser,1 dl russin. Bred smeten på bakplåtspapper. Strö över lite solrosfrön. Grädda i 175 grader i ca 1 timme. Låt svalna och skär i bitar. #bodystorecom #receptkampen

Enkel limpa med yoghurt, chiafrön, linfrön, havrekärnor och solroskärnor. Du använder bikarbonat istället för jäst och slipper vänta på att brödet ska jäsa!

Yoghurtlimpa med chiafrön och rabarberkompott

Enkel limpa med yoghurt, chiafrön, linfrön, havrekärnor och solroskärnor. Du använder bikarbonat istället för jäst och slipper vänta på att brödet ska jäsa!

Jag fick ett recept på ett gott, enkelt och nyttigt bröd av min mans moster i somras. Först nu kom jag mig för att testa det. Och oj, vad gott och enkelt det var. Eftersom brödet bakas på bikarbonat så slippar man ju det där med jäsningen och det går väldigt fort att slänga ihop. Solrosbröd 2 dl linfrön 2 dl solrosfrön 1 msk bikarbonat 1 tsk salt 8 dl grahamsmjöl 1,5 dl brödsirap 7 dl yoghurt eller fil Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i resterande. Slå upp smeten/degen i 2 av...

Jag fick ett recept på ett gott, enkelt och nyttigt bröd av min mans moster i somras. Först nu kom jag mig för att testa det. Och oj, vad gott och enkelt det var. Eftersom brödet bakas på bikarbonat så slippar man ju det där med jäsningen och det går väldigt fort att slänga ihop. Solrosbröd 2 dl linfrön 2 dl solrosfrön 1 msk bikarbonat 1 tsk salt 8 dl grahamsmjöl 1,5 dl brödsirap 7 dl yoghurt eller fil Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i resterande. Slå upp smeten/degen i 2 av...

Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!

Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!

Glutenfritt bröd: 2 dl havremjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 dl rismjöl, 2 dl havregryn, 2 dl linfrö, 1/2 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, 1/2 tsk brödkryddor, 4 dl naturell yoghurt, 1,5 tsk bikarbonat, 1 msk fiberhusk, 1 litet rivet äpple, 2 msk honung. Blanda alla torra ingredienser, rör ner öppla, honung och yoghurt. Smörj en bröd forn, häll ner smet och ställ in i ugnen 50-60 min på 200 grader.

Glutenfritt bröd: 2 dl havremjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 dl rismjöl, 2 dl havregryn, 2 dl linfrö, 1/2 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, 1/2 tsk brödkryddor, 4 dl naturell yoghurt, 1,5 tsk bikarbonat, 1 msk fiberhusk, 1 litet rivet äpple, 2 msk honung. Blanda alla torra ingredienser, rör ner öppla, honung och yoghurt. Smörj en bröd forn, häll ner smet och ställ in i ugnen 50-60 min på 200 grader.

Hildas hem: Nyttigt, gott och enkelt bröd

Hildas hem: Nyttigt, gott och enkelt bröd

Världens godaste Banana bread 1 bröd, ca 10 skivor  0,75 dl (40g) mandelmjöl 0,75 dl (40g) kokosmjöl 0,5 dl (20g) Whey complete vanilj (eller mer mandelmjöl eller havremjöl dvs malda havregryn) 2 väldigt mogna bananer, ca 180 g 65 g lättkesella 0,5 dl naturell yoghurt 2 äggvitor 2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk kanel Valfritt: 1 msk stevia strö 15 g valnötter

Världens godaste (och nyttigaste) Banana bread, New York och Sveriges Radio

- Att äta glutenfritt mår de allra flesta människor bra av även om man inte är allergisk så är många överkänsliga och blir svullna av gluten. Bröd är ofta fullproppat med gluten men bara för att man utesluter gluten behöver det inte betyda att man ska sluta äta bröd. Nedan hittar n

- Att äta glutenfritt mår de allra flesta människor bra av även om man inte är allergisk så är många överkänsliga och blir svullna av gluten. Bröd är ofta fullproppat med gluten men bara för att man utesluter gluten behöver det inte betyda att man ska sluta äta bröd. Nedan hittar n

Pinterest
Search