Det här är verkligen bland de lättaste och godaste bröden man kan baka! Att det är ett nyttigt alternativ gör det även ännu bättre! En filmjölkslimpa som man bara slänger ihop- utan att knåda och...

Mitt nyttiga filmjölksbröd

Det här är verkligen bland de lättaste och godaste bröden man kan baka! Att det är ett nyttigt alternativ gör det även ännu bättre! En filmjölkslimpa som man bara slänger ihop- utan att knåda och...

A lovely cake: Grovt bröd med frukt och nötter. Mitt favoritbröd!

- Grovt bröd med frukt och nötter - Quick Whole Grain Bread with Fruit-Nuts, scalding, no-yeast

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_tips

filmjölksbröd_bikarbonat_bröd_hembakat_filmjölk_fruktbröd_utan_jäsning_baka_bröd_recept_tips

Saftigt lättbakat bröd på filmjölk med riktigt knaprig skorpa - så gott att man himlar med ögonon efter första tuggan.

Saftigt lättbakat bröd på filmjölk med riktigt knaprig skorpa - så gott att man himlar med ögonon efter första tuggan.

KAVRING Med få ingredienser bakar du snabbt två saftiga kavringar.

KAVRING Med få ingredienser bakar du snabbt två saftiga kavringar.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Enkla stekpannebröd som inte behöver jäsa. Kavla ut runda bröd som gräddas i en stekpanna. Recept: Stekpannebröd INGREDIENSER 12 st 2 ½ dl vetemjöl 2 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 dl filmjölk eller naturell yoghurt STEKPANNEBRÖD – GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i ca 12 bitar och kavla ut…

Enkla stekpannebröd som inte behöver jäsa. Kavla ut runda bröd som gräddas i en stekpanna. Recept: Stekpannebröd INGREDIENSER 12 st 2 ½ dl vetemjöl 2 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 dl filmjölk eller naturell yoghurt STEKPANNEBRÖD – GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i ca 12 bitar och kavla ut…

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Grovt filmjölksbröd med nötter & frön

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Ryskt rågbröd på filmjölk

Ryskt rågbröd på filmjölk

Ryskt rågbröd på filmjölk

Ryskt rågbröd på filmjölk

Rivna rågkakor åt jag ofta som barn. Dessa påminner om surdegskakorna mormor bakade. Lätt syrliga med filmjölk. Får fördegen kan stå 1-2 dygn får man ett syrligare bröd eller så ersätter man filmjölken med surdeg.

Rivna rågkakor åt jag ofta som barn. Dessa påminner om surdegskakorna mormor bakade. Lätt syrliga med filmjölk. Får fördegen kan stå 1-2 dygn får man ett syrligare bröd eller så ersätter man filmjölken med surdeg.

Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.

Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

En krispig grönkålssallad från Fjärås som går snabbt att göra. Den härliga dressingen med äppelbitar, filmjölk, gräddfil och socker får en fin smak av pepparrot och citronjuice före du blandar allt med den rivna kålen. Servera direkt!

Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd. Bakning...

Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd. Bakning...

Pinterest
Search