Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solrosfrön, grovt rågmjöl och annat gott. Kan bakas som 2 limpor eller i en långpanna. Helt fri från mejeriprodukter och kan göras helt veganskt. Fantastiskt gott Recept ➡ @zeinaskitchen längst upp på bloggen.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solrosfrön, grovt rågmjöl och annat gott. Kan bakas som 2 limpor eller i en långpanna. Helt fri från mejeriprodukter och kan göras helt veganskt. Fantastiskt gott Recept ➡ @zeinaskitchen längst upp på bloggen.

Hej och godmorgon allihopa! Nu blir det ännu mera recept på hembakat knäckebröd…. Det är bara så mycket godare med hembakat, än att köpa de färdiga knäckebröden. Jag fick tipset av en bloggläsare sist att byta ut mitt fina rågmjöl mot grovt rågmjöl. Och det gjorde jag nu! Roligt … Läs mer

Hej och godmorgon allihopa! Nu blir det ännu mera recept på hembakat knäckebröd…. Det är bara så mycket godare med hembakat, än att köpa de färdiga knäckebröden. Jag fick tipset av en bloggläsare sist att byta ut mitt fina rågmjöl mot grovt rågmjöl. Och det gjorde jag nu! Roligt … Läs mer

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Danskt rågbröd med grovt rågmjöl och svart sirap gör det här brödet både vackert och gott. Riktigt enkelt att göra och en stor favorit!

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd med grovt rågmjöl och svart sirap gör det här brödet både vackert och gott. Riktigt enkelt att göra och en stor favorit!

Chokladkakor med grovt rågmjöl – Bröd&Kvarn

Chokladkakor med grovt rågmjöl – Bröd&Kvarn

Recept på saftigaste vörtbrödet till jul. Bakas med en fördeg, och inte för mycket av vare sig jäst, mjöl eller kryddor. Mjölmängden kan variera beroende på mjölsort och om det är stenmalet eller ej.

Saftigt vörtbröd

Recept på saftigaste vörtbrödet till jul. Bakas med en fördeg, och inte för mycket av vare sig jäst, mjöl eller kryddor. Mjölmängden kan variera beroende på mjölsort och om det är stenmalet eller ej.

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Jul, Danishes, Danish Pastries

Saftiga och goda rågscones bakade på 100 % grovt rågmjöl och bara några få ingredienser. Jag som många andra väljer glutenfritt av hälsoskäl och är inte allergiska mot gluten. För oss är det snarar…

Saftiga och goda rågscones bakade på 100 % grovt rågmjöl och bara några få ingredienser. Jag som många andra väljer glutenfritt av hälsoskäl och är inte allergiska mot gluten. För oss är det snarar…

Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. - Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället.

Saftigt rågbröd Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. – Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället

Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. - Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället.

Mustiga formbröd bakade på grovt rågmjöl och mörk sirap.

Grova formbröd

Mustiga formbröd bakade på grovt rågmjöl och mörk sirap.

enkel billigt bröd.  Kalljästa rågbullar med valnötter 9 st 3 dl grovt rågmjöl 3 dl rågsikt 2,5 dl vatten 25 g jäst 1 dl valnötter (valfritt) 1 tsk salt 1 msk olja

enkel billigt bröd. Kalljästa rågbullar med valnötter 9 st 3 dl grovt rågmjöl 3 dl rågsikt 2,5 dl vatten 25 g jäst 1 dl valnötter (valfritt) 1 tsk salt 1 msk olja

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.  	5 dl vatten 	50 g jäst 	3 msk mörk sirap 	1 1/2 tsk salt 	1 msk brödkryddor 	3 dl grovt rågmjöl 	1 dl rågkross 	ca 8 dl vetemjöl  Börja med at

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt. 5 dl vatten 50 g jäst 3 msk mörk sirap 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkryddor 3 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross ca 8 dl vetemjöl Börja med at

Pinterest
Search