Pinterest
Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Grovt filmjölksbröd med nötter & frön

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Grova Rågrutor (100 % rågmjöl) Nytt recept på the blog! Utan vetemjöl och vegan... Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd! #baka #rågrutor #råg

Grova Rågrutor (100 % rågmjöl) Nytt recept på the blog! Utan vetemjöl och vegan... Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd! #baka #rågrutor #råg

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Frallorna som vi bakade igår. Frasiga och samtidigt mjuka och luftiga. Det här behöver du :  50 gram jäst 6 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja 9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön … Läs mer

Frallorna som vi bakade igår. Frasiga och samtidigt mjuka och luftiga. Det här behöver du : 50 gram jäst 6 dl ljummet vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja 9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön … Läs mer

Rågsiktsbullar eller rågbullar. Bullar bakade med rågsikt som är 60% vetemjöl och 40% rågsikt (siktat rågmjöl).

Rågsiktsbullar eller rågbullar

Rågsiktsbullar eller rågbullar. Bullar bakade med rågsikt som är 60% vetemjöl och 40% rågsikt (siktat rågmjöl).

Bröd att baka: Danskt rågbröd med solros och linfrön

Bröd att baka: Danskt rågbröd med solros och linfrön

Till jul och andra högtider passar detta recept på bröd med smak av kavring perfekt. Rågbullarna gör du av rågmjöl och vetemjöl och smaksätter med bland annat kummin och sirap!

Till jul och andra högtider passar detta recept på bröd med smak av kavring perfekt. Rågbullarna gör du av rågmjöl och vetemjöl och smaksätter med bland annat kummin och sirap!

Söt, gott och krispigt...     Filmjölksbröd 2 limpor     Detta behöver du:   7 dl vetemjöl   4 dl grahamsmjöl   2 dl rågmjöl   1 tsk sa...

Söt, gott och krispigt... Filmjölksbröd 2 limpor Detta behöver du: 7 dl vetemjöl 4 dl grahamsmjöl 2 dl rågmjöl 1 tsk sa...

Hälsobröd av Chiafrön  Ingredienser 5 tsk chiafrön 50 g smör 1 liter mjölk 1 dl sirap 1 msk salt 1 l rågmjöl 1.5 l vetemjöl 50 gr jäst Till pensling: 2 tsk sirap 2 tsk havregryn 1 dl hett vatten

Hälsobröd av Chiafrön Ingredienser 5 tsk chiafrön 50 g smör 1 liter mjölk 1 dl sirap 1 msk salt 1 l rågmjöl 1.5 l vetemjöl 50 gr jäst Till pensling: 2 tsk sirap 2 tsk havregryn 1 dl hett vatten

Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. - Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället.

Saftigt rågbröd Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. – Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället

Ett rågbröd kan få Kajsa att uppleva minnen från tidiga barnaår. - Min mormors gamla recept vill jag gärna ska komma fler bröd- bakare till gagn, skriver hon. Degen är tung och brödet bakas enklast i köksmaskin, men det går också bra för hand. Bra vardagsbröd; det är saftigt och hållbart och går att skära i tunna skivor. Med ägg och ansjovis som pålägg är det en höjdare som familjen Wangels fjällvandrande ungdomar gärna tar med sig på fjället.

Rustikt brytbröd bakat på vetemjöl jäst och mjölk. Brödet har en fantastisk smak av parmesan och är fyllt med hackade valnötter och pinjekärnor. Ett gott matbröd till soppa, att äta till en sallad eller som mellanmål.

Rustikt brytbröd bakat på vetemjöl jäst och mjölk. Brödet har en fantastisk smak av parmesan och är fyllt med hackade valnötter och pinjekärnor. Ett gott matbröd till soppa, att äta till en sallad eller som mellanmål.

Rabarberbröd med rosmarin ............ 2 tsk	salt 2 msk	strösocker 2 msk	rapsolja 5 dl	vatten, ljummet 4 dl	vetemjöl 50 g	jäst 1 kruka	rosmarin 7-8 dl	vetemjöl special 3 st	rabarberstjälkar, (250 g) 2 dl	rågmjöl, fint

Rabarberbröd med rosmarin Rabarbersmaken överraskar – nytt, spännande och gott

Rabarberbröd med rosmarin ............ 2 tsk salt 2 msk strösocker 2 msk rapsolja 5 dl vatten, ljummet 4 dl vetemjöl 50 g jäst 1 kruka rosmarin 7-8 dl vetemjöl special 3 st rabarberstjälkar, (250 g) 2 dl rågmjöl, fint

Recept på saftigaste vörtbrödet till jul. Bakas med en fördeg, och inte för mycket av vare sig jäst, mjöl eller kryddor. Mjölmängden kan variera beroende på mjölsort och om det är stenmalet eller ej.

Saftigt vörtbröd

Recept på saftigaste vörtbrödet till jul. Bakas med en fördeg, och inte för mycket av vare sig jäst, mjöl eller kryddor. Mjölmängden kan variera beroende på mjölsort och om det är stenmalet eller ej.

Tekakor Tips: kavla ut på hela bakplåtspappret, skär i rutor, går dubbelt så fort som rundlar, ca 3 plåtar. 5dl grovt rågmjöl och 5dl vetemjöl o 1/2 mängden sirap

Tekakor Tips: kavla ut på hela bakplåtspappret, skär i rutor, går dubbelt så fort som rundlar, ca 3 plåtar. 5dl grovt rågmjöl och 5dl vetemjöl o 1/2 mängden sirap