Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Tekakor med graham och råg. (Jag använde 2 dl fullkornsmjöl & 3 dl grahamsmjöl ist för 3 dl rågmjöl och 2 dl grahamsmjöl. Det gick fint!)

Tekakor med graham och råg. (Jag använde 2 dl fullkornsmjöl & 3 dl grahamsmjöl ist för 3 dl rågmjöl och 2 dl grahamsmjöl. Det gick fint!)

Surdegsbröd med rågmjöl anses vara mer hälsosamma eftersom surdegsprocessen gör att syror i mjölet bryts ner så att olika näringsämnen blir mer lätttillgängliga för kroppen. Dessutom har surdegsbröd längre hållbarhet än bröd som inte är bakade med surdeg.

On day one, beat the water, flour and honey together to form a smooth paste, place inside a glass jar. Cover with clingfilm and let stand at room temper.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Kalljäst är både praktiskt och gott! Den långa jäsningen ger smakrikt bröd och du får nybakade frallor på morgonen med minimal insats.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Yummy Food, Delicious Food

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Grovt filmjölksbröd med nötter & frön

Ett lättbakat, saftigt bröd med havregryn, vetemjöl, rågmjöl och filmjölk. Smaksätt med mörk sirap, anisfrön, nötter och frön.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd.

Ett underbart gott recept på rågfrallor med söta russin och knapriga mandlar. Perfekt att frysa in och fullt av fibrer. Jag använder krusakli och rågmjöl för mina frallor.

Ett underbart gott recept på rågfrallor med söta russin och knapriga mandlar. Perfekt att frysa in och fullt av fibrer. Jag använder krusakli och rågmjöl för mina frallor.

Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd! Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt.

Rågrutor (100 % rågmjöl) (nilla's kitchen)

Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd! Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt.

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön - ZEINAS KITCHEN

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön - ZEINAS KITCHEN

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Ibland är det gott med ett grovt bröd, med riktigt mycket frön i. Sådant där som barnen inte tycker om men som mannen och jag älskar att äta till en god kopp te. Här kommer recept: 2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. Det går också bra att blanda sorter. 5 dl vetemjöl (för att få bra bakegenskaper) 2 dl linfrö 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn 1 dl rågkross några nötter, russin eller torkade aprikoser om du…

Pinterest
Search