KAVRING Med få ingredienser bakar du snabbt två saftiga kavringar.

KAVRING Med få ingredienser bakar du snabbt två saftiga kavringar.

Enkla stekpannebröd som inte behöver jäsa. Kavla ut runda bröd som gräddas i en stekpanna. Recept: Stekpannebröd INGREDIENSER 12 st 2 ½ dl vetemjöl 2 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 dl filmjölk eller naturell yoghurt STEKPANNEBRÖD – GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i ca 12 bitar och kavla ut…

Enkla stekpannebröd som inte behöver jäsa. Kavla ut runda bröd som gräddas i en stekpanna. Recept: Stekpannebröd INGREDIENSER 12 st 2 ½ dl vetemjöl 2 dl rågsikt 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 dl filmjölk eller naturell yoghurt STEKPANNEBRÖD – GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i ca 12 bitar och kavla ut…

Rågsiktsbullar eller rågbullar. Bullar bakade med rågsikt som är 60% vetemjöl och 40% rågsikt (siktat rågmjöl).

Rågsiktsbullar eller rågbullar

Rågsiktsbullar eller rågbullar. Bullar bakade med rågsikt som är 60% vetemjöl och 40% rågsikt (siktat rågmjöl).

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Nattjästa fruostbullar!  12	aprikoser, torkade 1 msk torrjäst, för matbröd 5 dl	rågsikt 4 dl	vetemjöl special 1 dl	valnötter, grovhackade 1 1/2 tsk	salt 4 dl	vatten, kallt 1 msk	honung

Nattjästa frukostbullar med aprikoser och valnötter

Nattjästa fruostbullar! 12 aprikoser, torkade 1 msk torrjäst, för matbröd 5 dl rågsikt 4 dl vetemjöl special 1 dl valnötter, grovhackade 1 1/2 tsk salt 4 dl vatten, kallt 1 msk honung

Lär dig baka bröd i vedugn! - Gård och Torp

Lär dig baka bröd i vedugn! - Gård och Torp

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor) 1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor) 1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Rågsiktsfrallo

Rågsiktsfrallor (lindasbakskola.ned.betaurl.se)

Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Rågsiktsfrallo

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor) 1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor) 1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Okej, nu har jag bakat mina honungsfrallor igen. Busenkelt, familjen älskar. Jag lovade recept, så här är det: 3 krm jäst 3,5 dl kallt vatten 6 dl rågsikt 2 dl vetemjöl special 1,5 msk honung 1,5 tsk salt Blanda jäst och vatten. Rör ner resten och få ihop i bunke. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten. På morgonen: Ut med degen på bakbord, knåda ut till fyrkant, vik i hop på tvären och längden. Strö över lite mjöl och lägg över en handduk. Andra jäsningen tar typ 40 minuter. Sätt på…

Min galet goda sirapslimpa – En klassiker hemma hos mig!

Min galet goda sirapslimpa – En klassiker hemma hos mig!

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor)  1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Italienskt lantbröd - Italienskt lantbröd (2 stora limpor) 1 liter ljummet vatten 1 paket jäst ½ dl olivolja 1 kg vetemjöl 0,4 kg rågsikt 1 msk salt

Tekakor Tips: kavla ut på hela bakplåtspappret, skär i rutor, går dubbelt så fort som rundlar, ca 3 plåtar. 5dl grovt rågmjöl och 5dl vetemjöl o 1/2 mängden sirap

Tekakor Tips: kavla ut på hela bakplåtspappret, skär i rutor, går dubbelt så fort som rundlar, ca 3 plåtar. 5dl grovt rågmjöl och 5dl vetemjöl o 1/2 mängden sirap

Pinterest
Search