Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Supersallad med brysselkål & apelsin

Supersallad med brysselkål & apelsin

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin

Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör | Recept ICA.se

Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör | Recept ICA.se

Fräsch, nyttig och färgglad julsallad med brysselkål, gulbetor, pumpa, valnötter och fetaost. Apelsin ger friskhet och sötma åt salladen. Ett perfekt inslag på julbordet!

Fräsch, nyttig och färgglad julsallad med brysselkål, gulbetor, pumpa, valnötter och fetaost. Apelsin ger friskhet och sötma åt salladen. Ett perfekt inslag på julbordet!

Värm dig med Nikkalouktasoppa som är en härlig matig soppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna Nikkalouktasoppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Värm dig med Nikkalouktasoppa som är en härlig matig soppa som passar perfekt på hösten och vintern. Denna Nikkalouktasoppa är gjord på brysselkål och köttfärs och toppas med apelsin och persiljekräm. Serveras rykande varm i fina skålar.

Fräsch sallad på brysselkål, apelsin och granatäpple som toppas med pekannötter för extra härlig crunch. Pricken över i är den goda senapsdressingen.

Brysselkålssallad med apelsin och granatäpple

Fräsch sallad på brysselkål, apelsin och granatäpple som toppas med pekannötter för extra härlig crunch. Pricken över i är den goda senapsdressingen.

Brysselkål med senapsgrädde och apelsin

Brysselkål med senapsgrädde och apelsin

Kålsmaken mildras i den goda grädden smaksatt med apelsin.

Varm sallad med vitost och brysselkål

Varm sallad med vitost och brysselkål

Saffransgryta med brysselkål - kungen av ekologiskt. Smaksatt med saffran och apelsin får brysselkålen en frisk och julig smak. Perfekt som ett lättare men smakrikt vegetarisk inslag på julbordet. Tillbehöret skulle även kunna serveras som en ensam rätt tillsammans med en bit fisk, quinoa och toppat med en stor klick turkisk yoghurt.

Saffransgryta med brysselkål - kungen av ekologiskt. Smaksatt med saffran och apelsin får brysselkålen en frisk och julig smak. Perfekt som ett lättare men smakrikt vegetarisk inslag på julbordet. Tillbehöret skulle även kunna serveras som en ensam rätt tillsammans med en bit fisk, quinoa och toppat med en stor klick turkisk yoghurt.

Brysselkålssallad med apelsinvinägrette & karamelliserade valnötter | Kung Markatta - kungen av ekologiskt. rysselkål är en klassisk grönsak som tillhör julen. Den här friska salladen passar utmärkt till julbordet men den är alldeles för god för att bara laga en gång om året. Brysselkål, apelsin, dill, olivolja och dijonsenap som toppas med söta och knapriga valnötter.

Brussels sprouts with orange dressing and caramelized walnuts

Gör krögaren Fredrik Erikssons nyttiga & läckra sallad med råstekt brysselkål, apelsin och äpplen! Foto Klas Sjöberg.

Gör krögaren Fredrik Erikssons nyttiga & läckra sallad med råstekt brysselkål, apelsin och äpplen! Foto Klas Sjöberg.

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Fantastiskt grönkålssallad med frisk och fruktig smak. Jag smaksätter vinägretten med granatäppelsirap, det stärker smaken på granatäppelkärnorna och ger salladen en fräsch syrlig smak. Har du inte granatäppelsirap hemma funkar det jättebra med lite citron och balsamico också. Du kan förbereda kålen flera timmar innan servering. Ett fräscht och gott tillbehör på julbordet! 8-10 portioner 500 g grönkål 4 st blodapelsin (vanlig apelsin funkar också bra) 1 granatäpple 1 dl grovhackade valnötter…

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Pinterest
Search