Det här är en gryta som är inspirerad av den klassiska rätten sjömansbiff som görs på lövbiff, lök och potatis. Här byts lövbiffen ut mot nötfärs och lite vitkål, men allt kokar i buljong och mörk öl på samma vis. Rårörda lingon och inlagd gurka hör till! Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Sjömansgryta

Det här är en gryta som är inspirerad av den klassiska rätten sjömansbiff som görs på lövbiff, lök och potatis. Här byts lövbiffen ut mot nötfärs och lite vitkål, men allt kokar i buljong och mörk öl på samma vis. Rårörda lingon och inlagd gurka hör till! Recept ur "Grytor med tillbehör" av Monika Ahlberg (Lind & Co). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Enkel buljong eller fond - Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se! - Gröna gårdar – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Enkel buljong eller fond - Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se! - Gröna gårdar – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.

Brunsås är en gräddsås gjord på soja, buljong och grädde. Här är ett recept på en enkel hemmagjord sås som går snabbt. Gott till kött, kyckling och köttbullar

Brunsås – enkelt recept

Brunsås är en gräddsås gjord på soja, buljong och grädde. Här är ett recept på en enkel hemmagjord sås som går snabbt. Gott till kött, kyckling och köttbullar

Recept på kycklinggryta. Enkelt och gott. Gryta är ett tillagningssätt och består till mesta del av vätska och kött, kycklinggryta görs av kyckling och vanligen används även olika sorters grönsaker och buljong, om man inte vill använda buljong kan man oftast ersätta den med vatten, grytor serveras oftast med ris eller potatis men man väljer själv vad man vill servera till, ett tips är en god bit bröd till den rykande grytan.

Recept på kycklinggryta. Enkelt och gott. Gryta är ett tillagningssätt och består till mesta del av vätska och kött, kycklinggryta görs av kyckling och vanligen används även olika sorters grönsaker och buljong, om man inte vill använda buljong kan man oftast ersätta den med vatten, grytor serveras oftast med ris eller potatis men man väljer själv vad man vill servera till, ett tips är en god bit bröd till den rykande grytan.

Det här är ännu ett riktigt bra recept som jag hittat på Kolhydrater i Fokus. Såsen passar jättebra till kött, men funkar nog finfint ihop med vit fisk också, har jag fått för mig.  INGREDIENSER (ca 4 portioner) 2 finhackade schalottenlökar ca 40 gram smör 1,5 dl buljong en rågad matsked tomatpuré en rågad matsked créme fraiche 1,5 dl grädde salt och peppar  Fräs

Det här är ännu ett riktigt bra recept som jag hittat på Kolhydrater i Fokus. Såsen passar jättebra till kött, men funkar nog finfint ihop med vit fisk också, har jag fått för mig. INGREDIENSER (ca 4 portioner) 2 finhackade schalottenlökar ca 40 gram smör 1,5 dl buljong en rågad matsked tomatpuré en rågad matsked créme fraiche 1,5 dl grädde salt och peppar Fräs

Ramenbuljong

Ramenbuljong

Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.

Hallonkolapaj

Underbar paj med hallonkola på en chokladbotten! Häll över en ganache och strö över frystorkade hallon. Servera med lättvispad grädde.

Vietnamesisk kycklingsoppa | Taffel

Vietnamesisk kycklingsoppa | Taffel

Brunsås - Mitt Kök

Brunsås – enkelt recept

Fläskkarré i gryta tillsammans med katrinplommon och äpple i en krämig sås på grädde och buljong, visst låter det gott? Såsen får en söt smak av plommonen och äpplet och tillsammans med karrén utgör de en fin helhet som du serverar med potatis.

Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås

Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.

Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.

Häll en aning buljong i stekpannan om du ska värma köttbullarna så håller de sig mjuka och goda. Finaste köttbullarna 600 g kalvfärs ½ gul lök 2 msk ströbröd 2 dl vispgrädde 3...

Häll en aning buljong i stekpannan om du ska värma köttbullarna så håller de sig mjuka och goda. Finaste köttbullarna 600 g kalvfärs ½ gul lök 2 msk ströbröd 2 dl vispgrädde 3...

Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås där lök, vitlök och buljong står för smakerna. Mixa den sedan slät och hacka ned persilja. Till detta serveras den naturliga salta kasslern, bönor, kokt potatis som du gärna kan pressa för att få upp så mycket sås som möjligt.

Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås där lök, vitlök och buljong står för smakerna. Mixa den sedan slät och hacka ned persilja. Till detta serveras den naturliga salta kasslern, bönor, kokt potatis som du gärna kan pressa för att få upp så mycket sås som möjligt.

Köttfondue med mustig buljong är en mångsidig rätt att servera. Bara fantasin sätter gränser för kulinariska upplevelser - allt är lika gott att doppa! Goda såser och andra tillbehör sätter ytterligare sprätt på fonduen.

Köttfondue med mustig buljong är en mångsidig rätt att servera. Bara fantasin sätter gränser för kulinariska upplevelser - allt är lika gott att doppa! Goda såser och andra tillbehör sätter ytterligare sprätt på fonduen.

Pinterest
Search