Ramenbuljong

Ramenbuljong

Recept på kycklinggryta. Enkelt och gott. Gryta är ett tillagningssätt och består till mesta del av vätska och kött, kycklinggryta görs av kyckling och vanligen används även olika sorters grönsaker och buljong, om man inte vill använda buljong kan man oftast ersätta den med vatten, grytor serveras oftast med ris eller potatis men man väljer själv vad man vill servera till, ett tips är en god bit bröd till den rykande grytan.

Recept på kycklinggryta. Enkelt och gott. Gryta är ett tillagningssätt och består till mesta del av vätska och kött, kycklinggryta görs av kyckling och vanligen används även olika sorters grönsaker och buljong, om man inte vill använda buljong kan man oftast ersätta den med vatten, grytor serveras oftast med ris eller potatis men man väljer själv vad man vill servera till, ett tips är en god bit bröd till den rykande grytan.

Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Recept & tips – Köp ekologiskt, smakrikt och gräsuppfött kött online på grönagårdar.se!

Brunsås är en gräddsås gjord på soja, buljong och grädde. Här är ett recept på en enkel hemmagjord sås som går snabbt. Gott till kött, kyckling och köttbullar

Brunsås – enkelt recept

Brunsås är en gräddsås gjord på soja, buljong och grädde. Här är ett recept på en enkel hemmagjord sås som går snabbt. Gott till kött, kyckling och köttbullar

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.

Vietnamesisk kycklingsoppa | Taffel

Vietnamesisk kycklingsoppa | Taffel

Det här är ännu ett riktigt bra recept som jag hittat på Kolhydrater i Fokus. Såsen passar jättebra till kött, men funkar nog finfint ihop med vit fisk också, har jag fått för mig.  INGREDIENSER (ca 4 portioner) 2 finhackade schalottenlökar ca 40 gram smör 1,5 dl buljong en rågad matsked tomatpuré en rågad matsked créme fraiche 1,5 dl grädde salt och peppar  Fräs

Det här är ännu ett riktigt bra recept som jag hittat på Kolhydrater i Fokus. Såsen passar jättebra till kött, men funkar nog finfint ihop med vit fisk också, har jag fått för mig. INGREDIENSER (ca 4 portioner) 2 finhackade schalottenlökar ca 40 gram smör 1,5 dl buljong en rågad matsked tomatpuré en rågad matsked créme fraiche 1,5 dl grädde salt och peppar Fräs

Fatteh är en omtyckt rätt i Mellanöstern som lagas främst i Libanon, Syrien och Palestina. Den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk. God att serveras som en huvudrätt eller en aptitretare. Så fort fatten har lagts upp på fat ska den genast serveras. Det blir en läcker blandning mellan krispig pitabröd, mjuka kikärtor, mustig buljong, kyckling och den goda yoghurten på toppen. Vackert och gott! 4-6 portioner Fatteh 3 st kycklingfilé 4 st pitabröd Ca 500 g kokta kikärtor Ca 8 dl…

Fatteh är en omtyckt rätt i Mellanöstern som lagas främst i Libanon, Syrien och Palestina. Den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk. God att serveras som en huvudrätt eller en aptitretare. Så fort fatten har lagts upp på fat ska den genast serveras. Det blir en läcker blandning mellan krispig pitabröd, mjuka kikärtor, mustig buljong, kyckling och den goda yoghurten på toppen. Vackert och gott! 4-6 portioner Fatteh 3 st kycklingfilé 4 st pitabröd Ca 500 g kokta kikärtor Ca 8 dl…

Fläskkarré i gryta tillsammans med katrinplommon och äpple i en krämig sås på grädde och buljong, visst låter det gott? Såsen får en söt smak av plommonen och äpplet och tillsammans med karrén utgör de en fin helhet som du serverar med potatis.

Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Pinterest
Search