Shot i förkylningstider Shot i förkylningstider 1 shot 1 tsk honung 1 liten chilifrukt (eller en nypa pulver) ½ citron ½ apelsin 1 vitlöksklyfta 10 g färsk ingefära 10 g färsk gurkmeja eller ½ tsk pulver 1. Skölj de ingredienser som behöver sköljas. Jag brukar låta ingefärans och gurkmejans skal vara kvar. 2. Häll honung och chilipulver (om du använder det) i glaset. Skala apelsinen och citronen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

Shot i förkylningstider Shot i förkylningstider 1 shot 1 tsk honung 1 liten chilifrukt (eller en nypa pulver) ½ citron ½ apelsin 1 vitlöksklyfta 10 g färsk ingefära 10 g färsk gurkmeja eller ½ tsk pulver 1. Skölj de ingredienser som behöver sköljas. Jag brukar låta ingefärans och gurkmejans skal vara kvar. 2. Häll honung och chilipulver (om du använder det) i glaset. Skala apelsinen och citronen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

Snacka om paj på direkten! Strössla havregryn och mandelmassa över äppelklyftorna. Hyvla över smör och grädda. Variera smaken på äppelsmulpajen genom att byta ut kardemumma och kanel mot rivet skal av en citron eller strö över en näve russin.

Här kommer en supergod, nyttig och fantastiskt vacker blåbärscheesecake. Helt utan spannmål, mejerier och raffinerat socker. Agavesirapen kan bytas ut mot annan sötning. Och den kan varieras i oändlighet! Raw blåbärscheesecake ca 12 portioner Botten 4 dl mandlar 15 blötlagda dadlar 1 dl kokosflingor Rivet skal av 1 ekologisk citron Saften ur 1/2 citron 1 nypa salt Fyllning 4 dl naturella cashewnötter 0,5 dl kokosolja 1 dl blåbär 0,5 dl agavesirap 1 nypa vaniljpulver Saften ur 1/2 citron  …

Här kommer en supergod, nyttig och fantastiskt vacker blåbärscheesecake. Helt utan spannmål, mejerier och raffinerat socker. Agavesirapen kan bytas ut mot annan sötning. Och den kan varieras i oändlighet! Raw blåbärscheesecake ca 12 portioner Botten 4 dl mandlar 15 blötlagda dadlar 1 dl kokosflingor Rivet skal av 1 ekologisk citron Saften ur 1/2 citron 1 nypa salt Fyllning 4 dl naturella cashewnötter 0,5 dl kokosolja 1 dl blåbär 0,5 dl agavesirap 1 nypa vaniljpulver Saften ur 1/2 citron …

Pumpasoppa  1 msk  smör 1 st  gul lök(ar) 2 st  vitlöksklyfta(or) 600 gram  pumpakött utan skal 6 dl  vatten 2 st  hönsbuljongtärning(ar) 3 dl  grädde 1 tsk  citron(er), pressad 1 msk  färskriven ingefära salt och svartpeppar 1 dl  pumpakärnor, rostade

Pumpasoppa 1 msk smör 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 600 gram pumpakött utan skal 6 dl vatten 2 st hönsbuljongtärning(ar) 3 dl grädde 1 tsk citron(er), pressad 1 msk färskriven ingefära salt och svartpeppar 1 dl pumpakärnor, rostade

Citronkladdkaka - gott! Smält 150 g smör, låt svalna. Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, skal och saft från en citron (ekologisk!). Tillsätt smöret och 1,5 dl mjöl. Ugn 150 grader, 30-40 min.

Citronkladdkaka - gott! Smält 150 g smör, låt svalna. Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, skal och saft från en citron (ekologisk!). Tillsätt smöret och 1,5 dl mjöl. Ugn 150 grader, 30-40 min.

Shot i förkylningstider Shot i förkylningstider 1 shot 1 tsk honung 1 liten chilifrukt (eller en nypa pulver) ½ citron ½ apelsin 1 vitlöksklyfta 10 g färsk ingefära 10 g färsk gurkmeja eller ½ tsk pulver 1. Skölj de ingredienser som behöver sköljas. Jag brukar låta ingefärans och gurkmejans skal vara kvar. 2. Häll honung och chilipulver (om du använder det) i glaset. Skala apelsinen och citronen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

Shot i förkylningstider Shot i förkylningstider 1 shot 1 tsk honung 1 liten chilifrukt (eller en nypa pulver) ½ citron ½ apelsin 1 vitlöksklyfta 10 g färsk ingefära 10 g färsk gurkmeja eller ½ tsk pulver 1. Skölj de ingredienser som behöver sköljas. Jag brukar låta ingefärans och gurkmejans skal vara kvar. 2. Häll honung och chilipulver (om du använder det) i glaset. Skala apelsinen och citronen tunt, den vita hinnan under skalet är näringsrik och ska inte tas bort.

En fräsch kladdkaka av vit choklad som får en syrlig ton av skal från en citron och citronmeliss. Utan vetemjöl, då det används mandelmjöl istället. Som en bonus är den enkel att laga, perfekt för en spontan efterrätt eller fika. Garnera gärna med blåbär och rostad mandel.

En fräsch kladdkaka av vit choklad som får en syrlig ton av skal från en citron och citronmeliss. Utan vetemjöl, då det används mandelmjöl istället. Som en bonus är den enkel att laga, perfekt för en spontan efterrätt eller fika. Garnera gärna med blåbär och rostad mandel.

Cheesecake med lemoncurd   180 gram  	(12 st) Digistivekex eller Mariekex  75 gram  	smält smör  Fyllning  250 gram  	färskost, naturel smak (typ philadelfiaost)  1 dl  	mörkt muscovadosocker*  1 tsk  	vaniljepulver  1 tsk  	rivet skal från citron  2 dl  	vispgrädde  Lemoncurd (går att använda färdigjord, typ "Robertson's Lemon Curd"  2 st  	små citroner  2 st  	ägg  4 dl  	florsocker  75 gram  	smör

Cheesecake med lemoncurd 180 gram (12 st) Digistivekex eller Mariekex 75 gram smält smör Fyllning 250 gram färskost, naturel smak (typ philadelfiaost) 1 dl mörkt muscovadosocker* 1 tsk vaniljepulver 1 tsk rivet skal från citron 2 dl vispgrädde Lemoncurd (går att använda färdigjord, typ "Robertson's Lemon Curd" 2 st små citroner 2 st ägg 4 dl florsocker 75 gram smör

Knepet med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan sockerkakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten. Man kan variera med oändligt många smaksättningar.

Knepet med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan sockerkakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten. Man kan variera med oändligt många smaksättningar.

Oj, det ser ut som en ost… Ha ha! :-D Idag har jag i alla fall fotat en himmelskt god- och perfekt kladdig Citronkladdkaka. En kladdkaka som inte alls är sådär himla söt, utan mer syrlig och...

Oj, det ser ut som en ost… Ha ha! :-D Idag har jag i alla fall fotat en himmelskt god- och perfekt kladdig Citronkladdkaka. En kladdkaka som inte alls är sådär himla söt, utan mer syrlig och...

Enkelt recept med ingefära och citron. Perfekt att göra i förkylningstider eller som vitaminkur året runt.

Ingefärsshot – recept

Enkelt recept med ingefära och citron. Perfekt att göra i förkylningstider eller som vitaminkur året runt.

Mandelmanns flädersaft | Recept från Köket.se

Mandelmanns flädersaft

Mandelmanns flädersaft | Recept från Köket.se

Ulrika Davidssons inlagda grönsaker

Ulrika Davidssons inlagda grönsaker

Jag får ofta frågan hur man gör limoncello. Det traditionella sättet att göra limoncello är att använda citronskal, socker, vatten och 90 % alkohol, som man i Italien köper på stor dunk. Svensk som jag är gör jag min på vanlig vodka och jag använder även citronjuicen. Om man vill göra detta till påskfestligheterna så […]

Jag får ofta frågan hur man gör limoncello. Det traditionella sättet att göra limoncello är att använda citronskal, socker, vatten och 90 % alkohol, som man i Italien köper på stor dunk. Svensk som jag är gör jag min på vanlig vodka och jag använder även citronjuicen. Om man vill göra detta till påskfestligheterna så […]

Matig tacopaj i långpanna som räcker till många.

Matig tacopaj i långpanna som räcker till många.

Den här underbara tomatsåsen kan bli basen till så mycket gott När jag tidigare fått frågan vad jag verkligen saknat, vad jag aldrig blivit riktigt nöjd med och som jag verkligen önskar jag kunde v…

Den här underbara tomatsåsen kan bli basen till så mycket gott När jag tidigare fått frågan vad jag verkligen saknat, vad jag aldrig blivit riktigt nöjd med och som jag verkligen önskar jag kunde v…

Pinterest
Sök